Utvärdering

 
1. Inte friskförklarad än tyvärr, ingen normalvikt, besöker fortfarande Varberg och har inte ett helt avslappnat förhållande till mat. Målet kvarstår.
 
2. Har haft roligt! Bokade en spontanresa till New York helt själv för att hälsa på kompisar och reste till Gränna med B och Stockholm med mamma i somras bland annat. Och just det, spontanresa till Thailand två veckor i januari också ju! I Lund är vi bra på att hitta på roliga saker mitt i veckan och även i somras var det roliga grejer var och varannan dag som undanröjde att vardagen skulle bli grå. 2013 vill jag dock bli bättre på att hitta på utflykter, t ex runt om i Skåne på helgerna, samt att åka på minst en cityweekend i Europa. Och gärna ett varmt medelhavsland till sommaren. 
 
3. Under våren bodde jag ju själv och tycker att jag då blev bättre och bättre på att vara ensam. Tyckte det var jobbigt i början att sova själv och spendera hela kvällar med mig själv men utsatte mig för det och började gilla det mer och mer. Dock har korridorslivet denna hösten varit skönt då jag trivs med att ha folk runt omkring mig som jag kan heja på lite då och då när jag känner för det. Helst hade jag nog inte bott helt själv, men skulle det bli så ändå under 2013 så vill jag fortsätta öva på att se det positiva i det och inte vara rädd för att hänga hela kvällar med mig själv som enda sällskap.
 
4. Året började med ett biobesök var per bror men där har det väl ungefär stannat tyvärr. Men har varit svårt eftersom vi inte bott tillsammans, eller ens i samma stad under egentligen någon period av året.. Har dock försökt bli bättre på att lyssna och intressera mig, visa kärlek och ha en egen relation till alla mina små söta syskon. Målet kvarstår ändå för jag vill bli ännu bättre! 
 
Kanske skriver nya sen för 2013. Vi får se hur blondinbellig jag orkar vara ;) ♥

amazing

Hej! Fick jobbat till 20 idag istället för 17:30. Massa extra goda ob-pengar plus att det var ännu en såndär skön och mysig dag på jobbet idag att det inte ens var jobbigt. Det känns som sagt bra just nu, i jobb-bubblan och i livet. Men ett moln som ändå ligger och trycker på hela tiden är den där jäkla februarideppigheten som jag vet kommer varje år. Det slår aldrig fel och jag går redan nu och för-deppar för att jag vet att allt kommer kännas så jobbigt då. Att januari, februari och mars kommer vara så långa och grå som de alltid är. Ingen idé att deppa nu för 2013 kan ju bli undantaget (hoppas det!) men jag kan ju ändå inte låta bli... 
 
Annars så fick jag en extra kram av B idag och det är små blickar och leenden och grejer som gör vår situation lite svårare och sätter igång lite fel tankar och känslor. Men det kom ju inte som någon överrasking och är inget som jag får låta ta för stor plats i hjärnbarken. 
 
Imorgon är det nyår, iken är stängd och jag måste plugga och fixa ärenden på stan. Får se om jag hinner båda. Kvällen firas nog över en smörgåstårta med samma folk jag firade jul med. Lika bra så :) Nu ska jag lägga mig och läsa lite så vi säger så ♥
 
 

Shine bright like a diamond

Försökte uppdatera på bussen påväg hem igår men det funkade inte :( Skulle då säga att jag precis varit på supertrevlig tjej/skitsnackkväll över lite ostar och vin med några av mina bästa ikeabrudar ♥ Det var som sagt supertrevligt och idag har jag haft en såndär supertrevlig dag också. Bra känsla i kroppen rätt igenom nivet. Fick äran att öppna bistron (bästa passet som man typ aldrig får, speciellt inte på en helg) och jobbade med så goda glada människor att det inte ens var jobbigt att gå ner från rasten. Det ni. Efter jobbet gick jag en runda inne på iken med Sara och impulsköpte bland annat en jättefin poster som jag kanske visar någon dag. Sen körde jag hem och hade fest med mig själv i bilen och väl hemma väntade mormor och morfar och middag bestående av Pernilla Wahlgrens fantastiska julmustkyckling och sen en pannacotta och Titanic med hele familjen på det. En kärleksfull och fin lördag helt enkelt :) ♥ Hoppas morgondagen (och resten av mitt och era liv) blir lika bra. Godnattpuss och en extra puss till Jennie för att du är en sån trogen och snygg läsare ;) Pusspusspuss♥
 
Och ursäkta den dåliga brusiga redigeringen, den gör er inte rättvisa!

Jag är en apa, som liknar dej ej ej ej ej

Det blir dålig bloggning nu över the holidays, så är det bara. Kommer tillbaka som vanligt sen när jag är i Lund igen antar jag :) Hittills har jag jobbat alla ikens öppna dagar sen jag kom hem. Känns bara bra och roligt, jag tjänar pengar, träffar godingar och vet ändå inte vad jag skulle göra annars. Imorn efter jobbet ska jag dessutom till Jennie och dricka lite vin och äta lite ost med favorittjejerna på jobbet, det ska bli så trevligt! Nu ska jag fortsätta min kvällsrutin här med broderi och film med familjen. Just nu känns Lundlivet väldigt långt borta... Puss på er och tack för den fantastiska kärleken i ett inlägg längre ner, har glömt säga, ni är bäst ♥♥♥
 
 

X-mas time

Hej hopp! Hoppas ni har haft bra jular! Det har jag. Njuter av att vara hemma, vara omringad av familjemedlemmar, lägga tvätt i en tvättkorg och få den tvättad, få middag serverad och massa paket under granen. Nu befinner jag mig på kollektivtrafiken påväg hem till pappa för julafton nummer två. Har i ärlighetens namn redan lite ångest för att min älsklingshögtid snart är slut och mina hatmånader snart är här men det är faktiskt ett senare problem. Puss och hej <3


Jo jag tänkte bara säga det att

någon gång i mitt liv ska jag baka egna praliner, för det är så satans gott och verkar roligt och coolt att göra egna. Ska nog skriva upp det på bucket listen genast. Nattinufsan <3
 
 
 

Myspys

Hemma i Onsala bland hagar, stora hus, pizzerior och 17-åringar med mc-boots, pälsväst och Raglady-påsar. Har ätit den självklara köttfärssåsen, pyntat granen, kollat på Ernst och julkalendern, spelat fia med knuff och druckit te med Jullan, handlat nytt broderikit i syaffären, druckit cappuccino med kusinvitamin och gått igenom räkningshögen. Imorgon och söndag blir det back to Iken och sen ska jag endast äta samt umgås fram till nyår. Det ska bli gott. Hoppas ni har det bra också! Älskar er som ni vet :)
 
Tips från coachen är att göra pärlplattor och hänga i granen! Mycket fint och charmigt! Denna har jag eller mamma eller morfar gjort när jag var ca fem år gammal :)
 
Ett annat tips är att samla kellogsfigurer från flingpaketen. Charmigt, genuint och personligt är temat vi alltid kör på :)
 
 
 

Jullov!

Helt plötsligt var vi i stort sett klara med projektarbetet efter bara två dagars skrivande, statistiktentan är rättad ach avklarad, väskan packad, vårens bostad fixad, bussen går imorgon och halva studietiden på PA är avklarad. Vad hände där? Känns lite som när man var liten och fick jullov, fast jag inte var beredd på det. Har spenderat dagen bland annat med långlunch och så lite drinkar nu på kvällskvisten. Ska skiljas från mina pinglor i några veckor men det kommer bli mysigt hemma och sen är det rätt vad det är 2013. Tack för denhär terminen Lund och dethär året livet ♥
 

Vad som verkligen betyder något

Det finns så mycket viktiga saker i livet som betyder så mycket. T ex att ha minst en trygg vrå i världen som är ens fristad där man känner sig hemma och trivs, och att ha människor i sitt liv att älska och som älskar en tillbaka, som man kan prata med och umgås med, skratta med och gråta med. Och att må bra, att ha hälsan i behåll så att allting i kroppen fungerar som det ska både fysiskt och psykiskt utan att komplicera vardagen för mycket och även att de man älskar mår bra, så att man slipper oroa sig och må dåligt själv över det.

 

Det är också helt nödvändigt att ha så pass bra ekonomi att man kan äta sig mätt varje dag, hålla sig varm och torr, ha en trygg bostad och även ha råd och möjlighet att göra saker som man tycker om, är roliga och som man mår bra av.

 

Hur kan det då gå så oerhört mycket av min tid och energi till att tänka tankar och känna känslor kring min kropps rent estetiska utseende? Hur kan det vara så viktigt för mig att inte gå upp mycket i vikt fort, inte ha en slapp rumpa eller stora lår? Min kropp hade ju fungerat hur bra som helst även med 20kg till, en jätteslapp rumpa och jättedallriga lår. Jag kommer fortfarande ha min trygga vrå i världen, ha människor i mitt liv att älska och som älskar mig tillbaka och som jag kan skratta och gråta med. Min kropp kommer inte vara frisk bara fysiskt utan dessutom psyikist. Min ekonomi kommer inte heller förändras på grund av det så jag kommer fortfarande ha råd med mat, bostad, kläder och att hitta på roliga saker.

 

Så det finns verkligen ingenting att vara rädd för. Ingenting farligt som påverkar alla dessa saker som egentligen betyder något i livet kommer att hända på grund av att jag äter exakt vad som helst och rör på mig hur lite eller mycket som helst. Att det skulle slå över åt andra hållet i en ohälsosam fetma är inte mer sannolikt än att jag på vägen skulle drabbas av vilken annan olycka som helst.

 

Jag önskar så att denna insikt ristar in sig i min hjärna och mitt medvetande och blir till min enda sanning, för det är ju den enda sanningen. Det handlar inte ens om att våga ändra livsstil eftersom det inte finns någonting att vara rädd för, det handlar bara om att göra det. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt och varför det inte hänt för längesen för jag vet ju att det inte är logiskt, det är ju en fullkomlig självklarhet att rädslan inte är logisk. Så varför gör jag det inte bara? Jag förstår inte varför. 


Fluffig

Trots att jag verkligen aldrig varit någon hundmänniska som gillat att gosa med och pussa på andras hundar och som oftast bara tyckt det är jobbigt eller till och med lite obehagligt med hundar så har vindarna mer och mer börjat vända och jag går faktiskt rätt ofta nuförtiden och dagdrömmer om att skaffa en egen liten sötis.
 
Någon gång i mitt liv när jag har tid och har läst på ordentligt ska jag skaffa mig en liten söt, hyfsat enkel, mysig sällskapshund som ska bli en del av min familj och som jag ska lära känna och älska och ta så himla bra hand om och gå långa mysiga promenader med och leka massor med. 
 
Utan att veta någonting om raser tänker jag mig ungefär något i denna stilen:
Tibetansk spaniel
 
Pomeranian
 
Någon liknande gosegris
 
 
Ni ser ju hur bra vi passar :)

Mysmåndag

Idag, kära älskade läsare, har vi suttit med vårt projektarbete på AF mellan 9-17, vilket faktiskt var rätt kul och mysigt. Hade en bra känsla i kroppen och vi fick mycket gjort! Sedan hade vi vårt sista styrelsemöte för denna terminen (sista någonsin kanske?) som vi avslutade med att belöna oss för året som gått med att låta PiL bjuda oss på middag på thairestaurang. Gottgottigott och jättetrevligt! Vi har varit en grym styrelse och det har varit så roligt att göra den grejen. Nu är det bara några få fullspäckade dagar kvar av terminen innan det är dags att åka hem och fira jul. Det har gått så fort denna hösten men jag gillar ju när det gör det så det är bra. Pussnatti ♥
 

Tredje advent

Hej och välkomna till julbloggen! Denna tredje advent har jag varit på Elins fantastiska körs julkonsert i Universitetsbyggnaden. Den var helt magisk och Elin sjöng solo och var bäst av alla! Våra hjärtan bankade av stolthet för den lilla solstrålen ♥
 
Efter det var det dags för final i vårt adventsfirande på korren vilket betydde julbord och julklappslek. Svingott rakt igenom och min present blev snodd tre sekunder innan leken tog slut men Emilys mamma som var på besök från USA var snäll och gav mig en av hennes så jag fick en trisslott som jag vann 30:- på så då var det frid och fröjd igen :D 
 
Nu är jag helt fruktansvärt trött och törstig?! Så ska dricka något och gå och lägga mig. Puss + kram + sov gott skatter ♥
 

MIKA

Såhär glad och pepp och varm i hela kroppen blir man av Mikis, är inne i lite utav en hajp just nu :) Sök upp hans senaste på spottan om ni vill hamna i samma harmoniska hajp.
 
 
 

The Origin Of Love!

Lyssnar på Mikas senaste, Mika alltså, han har varit med genom vått och torrt ♥
 
Sen sist hare vart julsittning med för- och mellanfest här hos mig och min sambo Rasmus. Mycket kul och lyckat!! Igår blev det lite sova till 13, moppa lite golv och sen tacos + film hos Lisen. Stannade där över natten och har nu samma trosor som jag satte på mig i torsdags eftermiddag. Så nu kan ni skriva upp det i era Hanna-böcker och svälja kräket som bubblar upp i strupen :) Höhö, ska faktiskt iväg och träna snart så lovar att duscha och fräscha till mig ordentligt sen så det inte kommer skadedjur eller så...
 
Ikväll ska vi fira Amandy som har fyllt år samt fira sista helgen i Lund denna terminen med utgång på gamla goda ÖG:s. Denna hösten har gått supersnabbt! Ha en amazing lördag mina fina! 
 

Glad Lucia!

Igår var världen så fin att jag trots helt stelfrusna fingrar var tvungen att fiska upp telen och föreviga tillfället :) Annars var det ett fasligt rännande fram och tillbaka igår vilket resulterade i decembers första vardagssovmorgon (läs gick upp 8 istället för 7) så att jag för första gången missade julkalendern, men fick istället en pannkaka till frukost av Johanna som stod och stekte så lyckan blev snabbt återställd. 
 
Idag ska jag bl. a. lira lite pilates, gå på handledningsmöte, intervjua en personalansvarig på Chalmers och sist men inte minst tagga luciasittning med för- och mellanfest här på korreliton! Bäst jag sätter igång och förbereder mig mentalt. Puss <3
 
 
 

Tirre

Älskar att gå in på photo booth en tisdagmorgon för att fota sig själv och sin moderna skolbok och mötas av ett fantastiskt foto på sin vän som man inte visste fanns, som hon har tagit i hemlighet utan att säga något för att jag ska få mig ett fniss när jag hittar det, tack Elin det funkade ♥
 
Denna morgon läser jag Syndabockar - om mobbning och kränkande särbehandling i arbetslivet, ska strax göra lite avslappningsövning (jättebra, fråga om ni vill veta mer), gå och handla lite potatis, laga lite lunch och sen fakiskt åka till Nova (köpcentrum) och kika lite i affäärerna :) Och så är det sista kurstillfället med Cut-e ikväll då vi ska sätta våra kunskaper på prov och se om vi blir certifierade eller inte ;) Adios amigos ♥
 

Andra advent!

Det är snöstorm light ute! Himlen är jämnvit och små flingor bara blåser och virvlar omkring. Jag älskar denna julen hittills! Så mycket julkänsla. Ikväll ska vi baka lussebullar på korridoren, samt bygga pepparkakshus, göra egg nodd och käka peppisar med mögelost och kolla julfilm. Innan dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Sov nästan 12 timmar inatt och har precis ätit frukost. Nu funderar jag på om jag ska läsa in mig lite på Cut-e grejen och om det finns något plugg att göra, sen ska jag pälsa på mig och ge mig ut och köpa peppisarna och osten och sen typ lägga mig och läsa en bok i sängen. 
 
Karin skrev för övrigt en riktigt sann och grym text häromdan om att älska sin kropp som jag verkligen tycker ni ska läsa! Helst vill jag ju göra reklam för hennes blogg genom att ni klickar er in och läser där men tycker texten är såpass bra och viktig att jag klistrar in den här med ifall att ni inte skulle orka klicka (vet att det kan ta emot lite). Ämnet ligger mig varmt om hjärtat och en dag ska jag inte bara tycka så utan även leva så. Läs:
 
Dagens kampanj: ÄLSKA DIN EGNA KROPP! Det är så mycket press på oss tjejer i dagens samhälle. Inte bara från en plugg- och jobbsynpunkt utan också från ett kroppsidealiskt-perspektiv (?). Det är så svårt att tycka att en själv är fin när det finns så många kroppar ute i reklamvärlden som skriker i mitt annsikte att jag inte har smal midja nog, att jag inte har lena ben nog att jag inte har tillräckligt fasta bröst. Men det måste ske en förändring! Framför allt för vår egna skull men också ur en socioekonomisk synvinkel. Samhället hade tjänat så mycket på om vi älskar oss själva mer. Så mycket depression och onödig stress för tjejer kommer just för att att vi inte tycker att vi duger. Inte för att det ekonomiska incitamentet är det starkaste men jaja, det är ett.
Det starkaste argumentet jag har är humanitärt. Alla skulle må så mycket bättre om vi visade lite uppskattning för våra fantastiska kroppar! Så ställ dig i spegeln NAKEN (mmmmm) och titta på dig länge och väl samtidigt som du ler. Tänk en sån fantastiskt fin mage du har som både kan bearbeta och producera så mycket underliga saker (så coolt), tänk vilka fantastiska ben du har som kan bära så mycket stolthet och ibland faktiskt springa, tänk vilka fantastiska bröst du har som hänger där som en underbar extraenhet och som är så roliga att klämma på (?), tänk vilka fina starka armar och händer du har som du kan high fivea dig själv med. JA, vi är så fantastiska! Oavsett vad vi väger, hur vi ser ut i formen, vad vi ätit idag eller hur vi har använt våra kroppar just idag! 
JAG ÄR SNYGG! DU ÄR SNYGG! VI ÄR SNYGGA!
 

Skanör

Ja herregud. Igår begav vi oss till lustiga huset i Skanör för tredje gången för min del och hade klassresa a la högstadiet igen. Alltid lika kul och alltid lite flippat! Massor av lekar, raggsockor, finblusar under varma koftor, bastubad, bad i havet(!!!) för vissa, tacos, korv med bröd och dans till 04:30 är väl en rätt bra summering. Hade kanonkul vilket ledde till att det var mindre kul att gå upp halv nio imorse och städa och åka buss hem... Men vi andades in genom näsan och ut genom munnen och överlevde det med! Väl hemma och utkommen i friska kalla klara vinterluften kände jag mig genast lite bättre men spenderar dagen hemma med pyjamasbyxor, tvätt, naturgodis och film. Hoppas ni har en grym helg! :D ♥
 

Pannkakstorsdag

Alltså det känns som att man är med i en julkalender när man går på gatorna här i Lund! ♥ Denna torsdag började som vanligt med julkalendern, men denna gången själv i mörkret. Sen lite plugg på UB och kärt återseende av Sofie! :) Sen lunch och en halvgivande föreläsning som inte var en föreläsning. Sen var planen att gå hem och laga american pancakes som jag fick ett plötsligt craving efter men råkade spontandroppa in och fixa mina naglar istället! Kände mig lite som en riktig bloggerska men tyckte att det var på tiden nu efter att mina nio(!!) vårtor på händerna äntligen nästan är helt borta! Elevpris på 195:- också så det kändes rätt värt även om de kanske inte blev heeelt flawless. Det tog sin lilla tid så jag blev lite sen hem till pankisarna men jävlar vilka pankisar sen!! Hade mosad banan, frysta hallon och blåbär och kanel i bland annat och det blev jättebra :) Hade vart helt perfekt om det inte var för jobbiga känslor+tankar som kommer som ett brev på posten efter. Jaja, det tar vi inte här! Imorgon drar jag till Skanör med PiL, så vi hörs efter, puss sålänge på er! 
 

5e december 2012

Frukost i mörkret till julkalendern kl 07:15, plugg med gruppen, goodiepacks-packning + utdelning i snön för föreningen, shoppa lite D-vitamintillskott för att förebygga februaridepp, extremt god laxmiddag och nu julmusik, en kopp kamomillte och ska sätta igång att snickra ihop en kravprofil till en uppgift. Jag får faktiskt medge att trots att jag egentligen inte gillar snö har den betett sig rätt perfekt de senaste dagarna, 10 grader november ut och sen perfekt torrt snöfall till första advent och världen ser rätt mysig och julig ut. 
 

Måndag

Måndag idag, ny delkurs med en extremt skön omväxling från salstentaplugget i form av ett projektarbete som nu ska skrivas i grupp. Vi ska ha mobbning på arbetsplatsen som tema och det känns skönt att jobba på ett annat sätt ett litet tag! Efter introduktionen körde jag och Isabelle från korren ett afropass och nu har jag avnjutit en mycket god husmanskostmiddag i form av köttfärsbiff med potatis, gräddsås och lingon. Senare ikväll har det utlovats lussebulle och Love Actually. Helt okej måndagkväll ändå. 
 
En annan grej att reflektera lite över då... dethär med önskelista när man blivit 20+... Varför tycker jag det är så jobbigt att önska mig saker nuförtiden? Det har verkligen aldrig varit ett problem i min värld innan men nu de senaste åren får jag nästan dåligt samvete av att önska mig saker och framförallt skriva ner dem på en lista och ge till familjen! Och denna motvilja är verkligen ett problem för jag vill ju önska mig klappisar. Har i och för sig verkligen börjat tröttna på att det materiella får så stor plats på julen och tycker att själva paketöppningsproceduren nästan kan kännas lite jobbig men lite paket vill jag ju ändå ha och då vill jag ju framföra vad jag helst skulle önska att det låg i dem. Men varför i all världen känns det så jobbigt att göra det, till min egen familj? Jag vill inte vara åpen eller vad det heter, och när blir man för gammal för önskelistor? Inte riktigt än väl? Kära KP, är jag onormal och vad ska jag göra med mitt problem?
 

Bella notte

Vilken strålande vit ledig dag! Har gått på stan, fikat världens godaste surdegsmacka och kaffe med snöflingor singlandes utanför fönstret, köpt pepparkaksutklädnad och julstökat hela eftermiddagen och kvällen lång. Nu ligger många pepparkakor och gosar i magen och vårt kök är nog finast på hela Ulrikedal. Ska så smått börja runda av med dagens julkalenderavsnitt och lite julkortsskapande. Godnatt önskar nöjd tjej 91. 
 

Julen är här nu!

Julen är här nu, fastän ingenting hänt
ett år har förflutit, ett nytt ska bli till
 
Ååååååhh sålänge jag han minnas har vi haft en julskiva hemma med svenska jullåtar där första låten är just den Låt julen förkunna med Tommy Körberg och Sissel Kyrkebjö och varje jul när jag sätter på den för första gången kommer verkligen alla de där fantastiska julkänslorna bara flygande! Myset och mörkret och jullukterna och smakerna och alla ljus och allt pynt och all kärlek, alla granbarr, all julhandling, allt julbak och allt julpyssel och mycket mer! Jag älskar verkligen julen ♥ Och nu är den här igen :)
 
Igår var vi på heldagsutbildning 9-16 och sen ute en sväng på Lunds nation, det var kul att komma ut i dimman igen och fick även känna på lite dramatik när jag trodde att jag blivit av med min telefon igen - men lyckades tack och lov hitta den på Elins diskbänk och kunde fortsätta kvällen i harmoni ;) Idag är hela Lund vitt, vi ska strax in till stan och kolla julskyltningen och sen väntas glöggmakeri, pepparkaksbakande, nejlikapelsinfixande och julkalendertittande med korridoren. En heldag ledigt med massa myyys! Julpuss och julkram ♥
 

RSS 2.0