taggataggataggataggataggatagga

Hej! Tredje dagen i Lund och andra dagen på nollningen avklarad. Tiden går fort och vi har massa för oss. Idag till exempel har vi lunchat, kört namnlekar och andra lekar och haft full moon party på Lomma Beach. Många har gått ut och kört hårt redan nu men jag har tagit det rätt lugnt alla kvällar hittills, känns skönt och mysigt men tänkte ändra på det imorgonkväll då första sittningen äger rum med Toga-tema. Ska vira in mig i ett lakan, köpa en flaska Relax och sedan visa de små vart skåpet ska stå! Godnatt skatter ♥
 






Första gången jag öppnar denna datorn sen maj

Så var första dagen i Lund för denna terminen snart över. Det har vart och kommer bli mer fullt upp än vad jag hade trott men det känns bara roligt! Det mesta känns faktiskt peppar peppar väldigt bra, spännande och roligt än sålänge! Har burit upp första väskan på nya rummet och börjat packa upp så smått. Även köpt en för kort bredbandssladd pga snålhet så nu balanserar jag datorn på sänghörnet och lyssnar till högt Håkan Hellström-skrålande utanför fönstret. Det är väl bara att börja vänja sig, det finns både för- och nackdelar med att inte bo ute i ghettot längre ;) Och imorgon får vi se hur läskigt jag tycker det är att gå ut och äta frukost i korridorsköket... Klockan 10:20 imorgon kickar nollningen igång på riktigt iallafall och sen är det knappt en ledig stund förrän nästa söndag. Jag är taggad!! Godnatt <3
 

Lund!

Påväg till Lund och min andra livsstil med minst sagt blandade känslor i magen. Jag har skrivit inlägg och sparat i utkast om hur det känns och skulle kunna skriva flera till men lägger upp en bild på den suveräna hamburgerbrickan jag åt med min familj häromdan + en av mina suveräna lillebröder istället. Nu kör vi igen!


Kör

Jag är inte ett fan av to do-listor, då jag upplever att ett överanvändande av dem kan leda till att man lever sitt liv och tar sig igenom sina dagar och timmar genom att bocka av saker på en lista och på det sättet inte alls njuter av nuet eller är närvarande i det. Och att man stressar upp sig eller "lider" i onödan även innanman tar tag i listan istället för att lita på att man gör det som verkligen behöver göras ändå och det som inte blev gjort kanske inte heller var så krisigt.
 
I vilket fall gjorde jag ett litet undantag idag, då det var en hel del som behövde göras innan Lund på onsdag. Så dagen startade 07.30 med tvätt, pack och annat fix. Nu känner jag mig redan rätt klar så ska bara mysa innan mamma kommer och hämtar mig och vi åker förbi lill-iken och fixar den sista grejen och sen äter på restaurang hela familjen i Kungsbacka :)
 

Mycket för mig

H e r r e g u d vilken dag på jobbet. Regn och löning, kunderna svämmade över och flera av oss var sjuka och gick hem. Själv var jag nära bristningsgränsen kanske cirka en gång men vi gjorde det och nu har jag stämplat ut för sista gången denna sommaren! Det har varit roligt och jobbigt och tråkigt och mysigt och den 25e nästa månad kommer bli en fin dag :) Nu ska jag hem med min svett och min huvudvärk och hetspacka en resväska, duscha och sedan placera mig som en deg i soffan. Hörs imorn <33


Here we go again

Hej min lilla blogg :) Tänkte bara säga att nu sitter jag på bussen till jobbet där jag ska befinna mig mellan 10-20 idag. Är helt seriös när jag säger att det känns liite skönt att slippa fundera ut något annat att göra denna dag. Men bara väldigt lite eftersom B är ledig och familjen ska käka kräftor. I torsdags var det iallafall daninnanlönafterwork på Cheers med massa gosiga kollegor och jag fick sällskap av en gosig liten huvudvärk hela dagen på jobbet igår. Ikväll blir det hemlagad pizza och tacos på jobbet för det är ändå lördag! Puss!


Godis kvällis

Idag har jag: klippt mig och slingat håret för massa pengar, ätit god sallad med Lisa, vart med när Lisa köpt orm, kikare och diverse andra guideprylar till nollningen, åkt till mormor och morfar och fått en söm sydd på min blivande kudde som jag håller på att brodera, ätit spagetti och köttfärssås med familjen, mött upp jullan och börjat packa inför Lund, kollat på hollywoodfruarna med henne samt skrivit på kontrakt till höstens nya boende. Tack för en bra dag :)


Art4u <3

Idag bröt jag vardagsmönstret och fick äntligen till ett efterlängtat återbesök på konsten med finaste Helena, Titus och Frida! Vi gick direkt in i våra gamla roller och - är inte riktigt bekväm med detta uttrycket men - tramsade loss. Helena fick en chiliplanta i en kruka vi målade på stället och med ett jättefint och helenigt armband till. Tror hon blev jätteglad :) Jag saknar våra spårade fredagseftermiddagar där under gymnasietiden, det var finfint :)

 


Jag bygger bygger upp och du river river ner

Hallå! Idag är en halvgrå, varm och kvav dag vilket inte gör mig så mycket då planerna består av att tvätta, kanske besöka mormor och morfar och senare träffa Titus, Frida och Helena nere i konstkällaren! Nu har jag precis slängt in sista maskinen och målat naglarna så passar på att använda tangentbordet till att torka dem.
 
Det är mycket kämpande mot ätstörningstankarna dessa dagar. Det är det väl egentligen alltid men ibland slås jag av hur stor del av dagen varje dag och hela tiden de tar upp. Det är svårt att uppskatta eftersom jag är så van men jag tror att över 90% av allt som snurrar i mitt huvud handlar om mat, vikt, ätande eller förbränning. Och huuur trött blir man inte på det?!?!? Och hur onödigt är det inte? Så fruktansvärt onödigt. Om jag kunde och vågade så skulle jag bara ta ut alla dedär tankarna och all kunskap jag inte vill ha och bara slänga dem i toan, lägga den största kabeln ovanpå, spola, riva ut toaletten och sätta in en ny. Men något tar emot. Jag vet inte riktigt vad det är och om det går att förstå men något hindrar ju mig från att bara släppa taget och kontrollen och våga lita på att allt sköter sig självt ändå, utan min tankeverksamhet som styr och ställer. Jag tror det handlar om att våga. Våga göra exakt tvärtom vad tankarna säger. Trotsa dem, stampa på dem, pissa på dem, annars kommer de inte försvinna. Och tro det eller ej men det känns nästintill omöjligt. Jag skulle så gärna vilja kunna säga helhjärtat att nu kör vi, nu gör jag dethär och nu satsar jag all in och gör allt vad som krävs för att bli av med dethär och bli fri. Men fan, jag kan verkligen inte det. Jag leker med tanken då och då och vem vet, jag kanske gör det en dag, kanske snart, men jag vågar inte lova eller skriva att jag ska göra det för då hade jag kanske ljugit.
 
Vilket långt och jobbigt stycke det blev. Vill inte säga något mer med detta än att försöka förklara kanske lite lite, vara lite mer personlig mot er och kanske även avdramatisera hela skiten lite för mig själv. Och jag vill bli frisk och fri både för mig själv och för mina underbara nära som tyvärr också drabbas, det har inte alltid varit självklart men det är det nu så nu handlar det bara om att våga också...!
 
 
 

Annars då

Hejsan hoppsan bloggen! Sen sist har jag varit ledig i tre dagar vilket började med häng i Kungsbacka med Lisa och Julia och sen lite Timbuktu på gbgkalaset på kvällen och en öl på Hardrock. I onsdags hängde jag med mig själv, en bok och en matsäck uppe vid Stensjön här i Mölndal och solade men vågade inte bada när jag va själv, och på kvällenn åkte jag och B på strålande grillmiddag i Onsala i strålande sol :D Där stannade vi över natten och igår började dagen med en ganska tidig frukost i Haga, sen lite shopping för båda innan vi mötte upp Bennys syster med systerson (eller son då) vid Delsjön där jag aldrig varit innan men tyckte jättemycket om! Vi promenerade, kollade på getter och kaniner och fikade och lilla Elmer var gladare än gladast och sötare än sötast som vanligt. På kvällen beställde vi hem pizza och hade pyssel+spelkväll vilket vi båda älskade så mycket att vi ska göra om det ikväll igen :)) En jätteskön ledighet helt enkelt och idag ska jag jobba helt lagom 12.30-18 i bistron med min älskling för första gången på hela sommaren. Hoppas ni har det lika fiint <3
 

Mmbop

Idag har jag kommit fram till att jag måste öva på att:
 -  vara positiv till situationen som den är
 -  vara förstående för människors olikhet och motiv till olika handlingar, inte snacka skit och tycka illa om folk
 -  vara öppen för förslag, spontan och flexibel, testa nya ovana saker utan att vara rädd för konsekvenserna
 -  vara intresserad av vad andra människor har att säga, utan att dra in mig själv, bli bättre på att lyssna
 -  ta mig själv på mindre allvar
 -  vårda mig själv, inre och yttre
 -  vara tacksam för det jag har istället för avundsjuk på andra som har det jag inte har
 -  gilla läget och försöka se det positiva i det och göra det bästa av det
 -  vara osjälvisk och generös, unna andra
 -  släppa alla tankar och kontroll över vad jag äter och tänka på det som händer framför ögonen istället
 

Hanna funderar

Gud vad man kan glida iväg från vänner snabbt. Vänner som man känt hur länge som helst och tänkt att man alltid ska vara lika nära oavsett det fysiska avståndet. Det är klart att man står olika personer olika nära i perioder, beroende på sysselsättning och vilka man träffar i vardagen och så. Och det är nog även ganska normalt och naturligt att bli mer "kräsen" med åren och sålla lite bland bekantsskapskretsarna för att bara ha de man mår allra bäst av kvar. Men jag kan ju inte låta bli att känna mig lite utanför och ensam och sakna dendär självklara nära tjejkompisen ibland. Och fundera på om det bara är livet och tillfälligheter som gjort att jag glidit rätt mycket på sistone eller om det möjligtvis kan bero på mig. Hmm!


Cash is king

Hur spenderar man bäst sommarens finaste dag? Jo man blir rik innanför dessa blåa väggar mellan 10.30-20 såklart! Vet att ni är avundsjuka :)


Och nu sprang jag precis på en gammal goding!

Vilken dag! Pangväder, har promenerat till Gunnebo slott och tillbaka, solat på Altanen, träffat en nyupptäckt farbror och kusin för första gången, åkt ut och seglat en sväng med dem, ätit kaos-tillagad middag i oanvänt kök klockan tio på kvällen och är ännu inte hemma. Känner mig trött, solbränd och somrig. Sov gott mina kära!


En av för få somriga sommarkvällar

Igår efter jobbet träffade jag tre av mina djungelvildar från Lund och vi drog till Frågetecknet och käkade krämiga pastor och maffiga hamburgare med goda drycker till. Sånt som jag älskar alltså och vi hade jättemysigt :)


Jobbigt

att bli så besviken, arg, frustrerad, ledsen, uppgiven, trött och irriterad samtidigt utan att han förstår varför. Serrni! Djup bild på det.


Snart 5/5!

Wiho snart ledig :) Och får dessutom gå hem två timmar tidigare idag så jag slutar 18.45, skönt! Det har vart mysiga jobbdagar ändå och efter jobbet har vi lirat lite kinect, haft lite tjejfilmmys och igår en mycket trevlig vinkväll på jennies balkong. Ikväll hoppas jag på tacos för det var ett tag sen. Puss på er <3


2/5

Godkväll! Stockholmsresan var mer än underbar och jag hade gärna stannat mycket längre. Men för att kunna shoppa och resa måste man jobba så det är vad jag ägnar mig åt dessa dagar. Har nu avverkat två av fem långa sena pass och det har hittills gått finfint :) Benny ligger bredvid och snarkar och andas och jag känner tyvärr inte riktigt samma trötthet.. Men orkar inte hitta på något att göra så tror jag släcker lampan och sysselsätter mig med att sova nu också. Dröm sött <3


RSS 2.0