Kom föda, kom

Vilken dag! Städ och pack sen sex imorse, flytt och Ullared. Nu är vi så hungriga så att döden är nära. Tur att jag sitter i soffan på BK och det snart landar en whopper framför mig :) Älskar sommarlov!


Konstiga saker som händer

Godmorgon! Första dan på sommarlovet och jag vaknar klockan fem och kan verkligen inte somna om. Lika bra att blogga. Är lite hungrig och har en konstig smak i munnen hehe, usch!! I vilket fall! Dålig uppdatering har berott på ganska mkt plugg och att jag helt enkelt prioriterat annat, som att flyttpacka, käka glass i solen och gått och skrivit tenta. Igår satt vi fem timmar och pressade ut vår kunskap på pränt och nu är första året på PA-programmet över (om vi klarade tentan), känns helt sjukt! Jag är så himla nöjd och glad över att jag sökte och kom in på det programmet här i Lund och så tacksam över min fantastiska klass. Kommer sakna dem i sommar och ser redan fram mot nollningen när det är våran tur att va faddrar!

Inatt har jag sovit sista natten ever i detta rummet och idag står stoorstädning och flytt på schemat. Lämnar Linero och flyttar in i en korridor på ulrikedal vilket känns kul, spännande, nytt och fräscht! Bästa Mo kommer vid 12 och hjälper mig :) Nu ska jag upp och göra något åt äckelsmaken i munnen min. PUUSSS :)


Om Hanna själv får välja

1. Sverige
2. Ryssland
3. Rumänien
4. Irland
5. Island

Bara så ni vet.


Lördag off

Ciao! Var uppe tidigt idag igen och jobbade min sista brunch med Amandy ♥ Det gick bra men jag var lite trött på slutet. Idag hade jag planerat att för första gången denna veckan sitta ute en stund med plugget men så började det ju helt otippat regna när vi var klara men brunchen!? Så jag gav det en timme inne på Eden innan jag gav upp och cyklade till köpcentret Nova Lund istället. Det var mycket roligare att shoppa och jag fick faktiskt köpt två linnen, ett armband och en bh för under 350 spänn! Nöjd tjej :D Sen började magen kurra och jag fick krisstoppa på ica kvantum och köpa lite naturgodis.. Nu har jag precis ätit middag och ikväll ska jag kolla på Eurovision med mig själv och naturgodiset, kanske packa lite och kanske måla lite - om jag orkar.

Jag vill ha sommarlov NU. Hade gärna gjort tentan imorgon och åkt hem sen. Inte för att jag känner mig så säker och inte behöver plugga mer men för att söndag och måndag bara känns lite som utfyllnad. Har redan gått in i sommar mode och har passerat tvåveckorsgränsen för vad jag klarar att vara hemifrån utan att längta ;) Men det känns konstigt att flytta härifrån och inte komma tillbaka på tre månader också! Jag ska dessutom inte tillbaka till detta boendet nånsin mer, då jag fått hyra ett korridorsrum på Ulrikedal i andrahand till hösten! Billigare, centralare och studentigare, men också mycket mindre space både fysiskt och psykiskt. Spännande ska det bli! Anyways, ha en fin kväll och ta hand om er såklart ♥♥♥

För övrigt tänkte jag börja med ett nytt leende, vad tror ni om det?



Kul cykelhjul

Medans somliga ligger ute i solen och käkar glass så sitter vi inne i en luftkonditionerad sal och käkar extentor. Det är inte jättegott men att vi verkar kirra godkänt är desto godare! På tal om gott ska vi grilla ikväll för det är faktiskt fredag och vi är såå värda det!!!!


Seg som en deg

Sitter just nu på EC där vi befunnit oss sen 08.00 imorse. Jag börjar bli seg! Så nu tänkte jag packa ihop mig och bege mig ner för att kolla på det korridorsrum som jag med största sannolikhet ska hyra till hösen :) Sen får vi se vad för spännande saker som hinner hända innan min tidiga sänggång. Puss på er!


Livet levererar

Juridicum 8.30-16. Lunch på takterass i 25 grader sol. Avslutas med födelsedagskalas för bästa Lena på filly med som vanligt jordens godaste mat och sällskap! Nu tackar jag för mig och ställer klockan på 06.45 <3


Ursäkta blödigheten...

...men Sverige på sommaren är bara så otroligt underbart!!!


En vecka kvar

Kämpa kämpa kämpa
Snart colapaus!


Let the sun shine in

Det är så härligt att se hur alla blommar ut denna årsiden! Sätter på sig sina somrigaste kläder, färgladaste nagellack och suger in mesta möjliga mängd solstrålar och uppdaterar lite om det på facebook. Sommaren är som en enda stor kollektiv strömning, eller folkfest kan man också säga. Bästa lyckopillret! Jag älskar framförallt sommarluften, nivet typ lukten, känslan, den genomgående värmen - istället för råa kylan och att man kan cykla hem klockan nio i shorts utan att frysa. Mums!!!

Lite otajmat är det ju allt med att det är en vecka kvar till tentan bara och man helst skulle behöva sitta heldagar och nöta men idag satt vi ute och svarade på frågor efter föreläsningen, sen gick jag in ett par timmar och nu har vi precis grillat och spelat kubb i Botaniska trädgården. Tentan får lösa sig. Och jorden ramlar inte ner för att man sitter inne några timmar trots att solen skiner heller. Jag mår bättre på sommaren även om jag inte är ute exakt alla dygnets timmar. Puss på det helt enkelt :)


Dagens outfit

Idag tänkte jag försöka mig på en sånhär gullig grej i håret, så får vi se hur det går :)


What a day!

Ja shit! Sommaren har kommit till Lund igen med 20+ och strålande sol och vi fångade den genom en cykelutflykt till Lomma Beach. Jag hade aldrig varit där men efter ca 40 min var vi framme och en vit sandstrand visade sig. Så där har vi hängt hela dan och solat, druckit cola och ätit frallor med färskost. Bättre söndag kan jag inte tänka mig :D


Gissa temat


Man är bara ung en gång.

Jag älskar att bo i Sverige och ha möjlighet att studera gratis vid ett universitet. Jag älskar att få lägga upp större delen av min tid själv och inte vakna på morgonen och känna att prick klockan den och den tiden måste jag stämpla in och enda alternativet att slippa skulle vara att ljuga och säga att jag är sjuk. Jag älskar att känna att jag lär mig nya saker hela tiden, får utmana min hjärna och få plats med mer saker än jag inte trodde var möjligt. Känslan av att äntligen förstå någonting som från början verkade helt obegripligt. Och känslan av att i flera timmar sitta i en tyst tentasal och tömma ut sig på kunskap som man på olika sätt försökt tillägna sig de senaste veckorna. Jag älskar studentlivet i en studentstad som Lund där den ena roliga aktiviteten avlöser den andra. Där man kan cykla runt en onsdag utklädd till superhjälte, aladdinask eller Peter Pan utan att någon vänder sig om. Där det är kö utanför systemet alla fredagseftermiddagar. Där man alltid kan komma försent en kvart och ändå komma i tid. Där man kan äta hemlagad lunch + kaffe och kaka för 35:- varje dag och köpa drinkar på natten för samma pris. Jag älskar våra heldagar i någon mysig lässal med matlådelunch och kaffepauser och skvaller när hjärnan börjar bli lite trögare än vanligt. Jag älskar att jag får omge mig av fina kontorsmaterial i glada färger och att använda de till att stryka under och över, sammanfatta och ställa upp. Jag älskar att jobba gratis med brunchen och gå ut och fika en timme mitt under "passet", peppa inför kvällen med musiken i köket få med mig matlådor hem som är lika värdefulla som pengar när vi är klara. Jag älskar att det kommer pengar in på kontot varje månad bara av att jag får leva just dethär studentlivet. Jag ska ta vara på det här kapitlet i mitt liv och jag är så tacksam att jag får uppleva det!


@ juridicum

Med risk för skrytvarning och att det ser lite bättre ut än det är... Jag sitter ju ändå här och bloggar liksom ;)


Fredag

Idag har jag ätit mitt livs första och godaste paella :) Även hängt på ub många timmar, gått runt i Hans backar i solen och fått sommarens första jordgubb-rabarberpaj serverad på filly. Mycket nöjd tjej! Imorgon juridicum 9.00. Godnatt <3


Yes please


Sjukt tråkigt bara att all modeller har exakt samma kroppsform, och helt stört egentligen.

Godkvällsskål :)

Jag kommer kissa ner mig inatt.


Hej och hå

Pluggflytet är tyvärr inte maxat. Sitter mest och drömmer mig bort på weekendresor jag vill göra och tänker på att jag är mätt och vill gå ut och gå. Vill helst bara kicka Häxan Anorexafittans arsle och släppa alla såna ologiska, onödiga och destruktiva tankar men hon håller fast mig så jävla hårt att jag inte vet hur jag ska komma loss. Jag var inte sånhär innan och vill och orkar verkligen inte vara sån mer nu heller. Jag ÄR ju inte rädd för vikt logiskt sett så varför BETER jag mig precis som att jag är det? Det var inte det jag skulle skriva om egentligen! Nu blir det sammanfattning av olika kända rättsfall..!


Skanör

Hej! Igår vid tvåtiden mötte jag upp mina tjejer, köpte lite cider och korv och åkte sedan till en stor studentlägergård i Skanör. Samma ställe som vi var på i december med PiL-gänget. Huset är det konstigaste någonsin som ligger mitt i världens gulligaste lilla skåneby vid vattnet och har typ oändligt många rum på insidan med olika karaktär och verkligen placerade hur som helst så det tar ett tag innan man lär sig hitta till köket ;)
Vi lekte lekar och grillade med syftet att bli mer sammansvetsade som blivande faddrar för höstens nollor. Jag som är förkyld och snorig tog det lugnt och drack bara 5,0 cider som idag har gett mig jätteont i tänderna! Mina tänder måste verkligen vara de känsligaste! Vaknade iallafall pigg och obakis imorse vilket var väldigt skönt då dagen började med toalettstäd och bussväg hela vägen till Lund igen. Nu har jag precis ätit makrill, ägg och naturgodis och ska sätta igång med plugget.

Hatar att dagen blir så konstig bara! Orkar inte göra mig iordning och åka in och sätta mig nånstans med böckerna vilket innebär att resten av dagen och kvällen kommer spenderas här i källarhålan och det är ju alltid lite småsegt. Det gäller verkligen att göra sitt bästa för att hitta fokus. Men okej, ska sätta mig vid skrivbordet och verkligen köra nu. Så får jag en ledig kväll sen efter middagen. Det blir bra. Nu kör jag! Ciao ♥



Ett halvår sedan...!

Visualiserar

Högt över molnen, flyger fram
landar på månen, ryker damm
ibland, känner jag mig ultimat
hundra armar, multitask

Oövervinnerlig där orden försvinner
ifrån jorden jag springer till
solen i himlen min
fly-mode som en satellit
stark så det sticker, akvavit

Jag är här och jag existerar
från botten till toppen, leviterar
inga krav på nån tur i längden
för jag kommer alltid vara en superhjälte
Ja, jag kommer alltid vara en superhjälpte (superhjälte)
jag är född som en superhjälte

Det känns som att ibland, när jag står fast
så växer jag, ingenting står över mig
jag vill känna känslan av att vara där
ingenting kan stoppa mig

Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner
Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner

Du kan inte följa mina fotspår
sanningen vill ut, kan inte göra det jag motstår
skulle vilja berätta vad det beror på
backar för de bästa, trampa inte på min stortå

Jag är inte den där personen du tror jag är
inte nog av vingar över mina skor jag bär
ett övernaturligt fenomen
du kan inte blocka mig, du tänker fel
för jag är så fly att jag svävar iväg
och jag älskar det här, sätter jag lever som en superman
ladda, sikta, skjuts jag fram (fram, fram, fram, fram)
ladda, sikta, skjuts jag fram (fram, fram, fram, fram)
ladda, sikta, skjuts jag fram (fram, fram, fram, fram)

Det känns som att ibland, när jag står fast
så växer jag, ingenting står över mig
jag vill känna känslan av att vara där
ingenting kan stoppa mig

Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner
Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner

Vi stiger mot skyn, till en plats, där jag ser allt
och tiden flyger förbi och jag kan, jag kan se allt

Står på toppen, jag är stark
båda benen på stadig mark
inga misstag, snubblar ej
ingenting som kan rubba mig

Känner styrkan inifrån
och vi lever i symbios
stärker vi bandet som håller oss samman
när samman vi faller, tillsammans vi står

Det känns som att ibland, när jag står fast
så växer jag, ingenting står över mig
jag vill känna känslan av att vara där
ingenting kan stoppa mig

Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner
Jag känner det nu, jag står på toppen och jag tittar ner


Morgonstund

Cheesecake-te, gröt, leverpastejmacka, toarulle, fjärrkontroll och Lag & Avtal. Det har varit en lång natt. Godmorgon!


Här vill jag bo


Gött mos

PUH! Äntligen hemma i fåtöljen. Vi har varit så sjukt duktiga idag! Först övning 8-10 och sen effektivt extentaplugg hemma hos Josse, vi satte G på 2010 års tenta iallafall så det är ju alltid något. Fem timmar senare hade vi föreläsning 15-17. Som skummet på latten har jag dragit på mig en mysig förkylning med så har lyst upp världen med illröd näsa och förbrukat säkert en hel toarulle som snorpapper. Blir alltid lika förvånad över hur mycket som får plats! När jag kom hem slet jag av mig kavajen och klackarna (!) och slängde ihop min första falukorv i ugn som jag nu precis avnutit tillsammans med mos och ärtor. Nu är det slapp-time. Imorgon ska vi till Skanör på fadder-kickoff med övernattning, lekar och hela köret, så jag hoppas på att vara lite mindre förkyld då. Puss med rabarberkräm ♥


Jag hade tyvärr ingen ost och senapen är inte så bränd som den ser ut, det blev jättegott. Fan nu måste jag resa mig ändå och hämta fjärrkontrollen... :/

Det har varit helg!

..och mina fingrar har inte sett ett tangentbord på flera dagar. Åkte hem till väst som sagt och:

jobbade en sväng på Iken och mötte sedan upp det imponerande, snygga, taggade och glada Tandemgänget på parkeringen :)

Vaknade fyra gånger brevid denhär gullegrisen :)

Dansade mig svettig och glad på Röda sten med större delen av IKEA Kållered för att fira att det fyllt 40 :)

..vilket ledde till det enda alternativet: hemkörning av pizza och fyra liter cola.

Nu är det sista Lundrushen för denna terminen och jag ska kötta för allt jag är värd innan tentan om två veckor!!! KBK

We are young

Nu ska jag hem till min pojkvän och hångla


Ni kan kalla mig orkidé-Hanna

Woho, jag har lyckats få min orkidé (som jag fick när jag flyttade till Lund) att blomma om :D Det är tydligen inte helt lätt har min mamma lärt mig. Men jag lyckades!


List time!

Fick en lite klurig utmaning av Jullan så jag kör;

1. Nämn tre personer som du inte känner men som gör/säger saker du gillar. Och förklara varför.
Men gud, kul att jag suttit och tänkt i typ tio minuter utan att komma på någon. Borde jag hitta en förebild? Gillar ju mest personer jag känner..! Men typ Robyn är ju en duktig artist som gör bra låtar som jag brukar gilla, och Henrik Torehammar är bra på att vara rolig och göra bra radio och slutligen så tycker jag Jesper Börjesson är duktig på att intervjua i Nyhetsmorgon. Verkligen ingen top 3 of my life men de enda jag kom på tydligen...

2. Om du bara fick klä dig i en färg resten av livet, vilken färg skulle det vara
Svart känns väl troligast om jag hade valt själv men om någon skulle tvinga mig så hade det ju varit festligt med typ korall eller turkos eller något, så man fick sprida lite glädje :)

3. Din bästa bok
Ojoj.. har starka minnen från I taket lyser stjärnorna när jag var mindre och någon annan poppar inte upp.. gillar ju mysiga chic lits av t ex Marian Keyes, Denise Rudberg eller Kajsa Ingemarsson faktiskt.

4. Tre finfina bloggar
Läser bara vänners förutom Kenza och Bella så säger alla i länklistan här till höger :)

5. Detta har jag aldrig gjort men måste testa
Hoppa fallskärm eller bungy jump

6. Något du önskar att någon kunde uppfinna som inte finns
En flygande matta

7. Prickar, rutigt eller randigt
Randigt

8. Kyssa Bert Karlsson eller bara få äta din favoritglass en gång till i livet
Är som tur är ingen glassfantast så väljer det sista alternativet

9. Favoritseriefigur
Nemi

10. Bästa klockan-fem-på-morgonen-efterfest-mat.
Pommes

11. Om du var en stad, vilken skulle du vara då
Svår! Vilken stad är som jag liksom? Eller som vilken stad är jag? Kan ju vara någon jag inte varit i... då blir det lite svårt att veta.. Men typ.. Göteborg med omnejd? ;)


Riks P

Idag har jag känt mig som blondinbella med businesskjorta och viktig namnskylt och som kenza som fotar nya shortsen framifrån och lägger upp på bloggen. På arbetsmarknadsdagen häromveckan var jag nämligen en av dem som vann den prestigefyllda tipsrundan och fick en plats i den två dagar långa Riks P konferensen. Riks P är personalvetarprogrammets riksförbund och jag hade ingen aning om vad dagen skulle handla om imorse. Det har jag knappt nu heller men vi fick gratis lunch, mineralvatten och fika och hade gruppdiskussioner om Högskoleverkets nya utvärderingssystem och hur P-programmen ser ut på de olika orterna. Ganska intressant! Ikväll är det även sittning som jag bangade och imorgon håller det på fram till lunch. Nu vet ni ;)


Alla vill samma men vem gör rätt?

Hmm. Ikväll ska jag medverka i ett radioprogram som en kille i klassen gör och då ska vi bland annat ta upp Blondinbellas nakenbild till hennes tidning Egoboosts kampanj Size Me. Kampanjen handlar såvitt jag förstår om att få tjejer att trivas med sig själva och sin egen storlek och inte lägga någon energi på att försöka nå olika ideal eller normer. För att förstärka det budskapet visar Isabella upp sig naken i en sexig pose på en svartvit ljussatt bild på framsidan av tidningen. Detta har bland annat upprört Linda Skugge som menar att det bidrar till motsatt effekt genom att det förstärker normen av att tjejer ska vara snygga och sexiga och attrahera män/kvinnor. Hon tycker att ska man visa upp sig så ska man göra det som man är, utan pose och ljussättning och med alla skavanker synliga.

Jag funderar på vad jag tycker om detta. Det är inte lätt! Självklart vill jag att alla kroppar ska vara lika okej, lika accepterade, lika fina och lika omtyckta oavsett form och storlek - så där tycker jag själva Size Me verkar som en bra grej. Att sträva efter att vara sin egen genetiska storlek på ett hälsosamt sätt och INTE försöka manipulera det på massa olika vis efter hur andra ser ut, som föddes med helt andra förutsättningar. Jag tycker det är bra av Isabella att lyfta frågan, det kan verkligen inte göras för många gånger. Men jag känner samtidigt att man måste vara så himla försiktig med på vilket sätt man gör det. Och det är inte lätt. För tyvärr har det blivit så att nästan på vilket sätt vi än gör så gör vi fel, och det går alltid att hitta något att klaga på.

Kanske var Blondinbellas bild lite onödig/överflödig? Jag tycker kampanjen hade fått ett starkare budskap om ingen bild på någons kropp visades alls, eftersom den går ut på att just försöka få tjejer att släppa fokus på kroppsstorlek. Bilden ger kanske lite för mycket fokus på en kropp för att höra till en kampanj med motsatt budskap. Det är något fint och bra att visa kroppar i blandade storlekar - en mångfald är vad som saknas - men då tänker jag att det kanske bör vara i ett sammanhang som inte har med utseende att göra? Det behövs inget exempel på hur sexig man kan vara i rätt ljus och rätt pose (även) om man har lite kurvor, det behövs istället ett medialt fokus på annat än bara tjejers utseende, en mångfald både bland och inom olika intresseområden. Jag är inte alls säker men jag tror att det är det som är vad den stora och långstiktiga Size Me kampanjen borde gå ut på.


Bara lite kort

Hej! Egentligen vill jag inte blogga för jag orkar inte skriva ner alla tankar och känslor som är det enda roliga att läsa om men bara för att det inte ska eka så fruktansvärt mycket här så slänger jag in ett hej ändå. Har haft en jättebra helg hemma i väst med helt sjukt älskvärda personer och är nu tillbaka till älsklingslund :) Älsk älsk på det och godnatt alla skatter därute! <3


TGIF

Alright, här sitter jag och mina vänner torrshampoot och kaffekoppen och surfar runt i bloggosfären innan det är dags att skiljas från allt vad teknik heter och hoppa på bussen hem till götaland. Idag ska jag få träffa min älskling! De tio dagarna har gått fort och jag har inte saknat så mycket på något jobbigt sätt. Framsteg framsteg, klapp på axeln :) Helgens lästips är Julias blogg om ni har tråkigt och Glavås arbetsrättstegelsten om ni har lite för roligt. Nu klarar ni er nog i alla lägen, och glöm för guds skull inte att äta tacos minst en dag - för den rätta helgkänslan. Puss ♥


..havet och vinden, en doft av kaprifol

Så fick jag gjort allt jag skulle göra idag, klapp på axeln! Har avverkat övning, föreläsning, träning, radioföreläsning och håller på att tvätta och med tanke på det helt otroliga sommarvädret som gjorde att jag helst bara ville ligga i gräset idag också så är jag stolt över migsjälv :) Plugga får det bli mer av imorgon. Sen är det faktiskt helg igen. Varför börjar inte alla veckor på en onsdag? Ha? Ha? Vädret är bästa lyckopillret iallafall och både igår och idag har jag känt mig lycklig, och det är en så skön känsla! :) Puss solstrålar!



Dagens outfit på det! Missbedömde vädret kanske litegrann och hade jeans och tröja från gina, linne och skinnjacka från h&m och en scarf från...Italien kanske? Imorgon blir det shortspremiär och jag orkar inte raka benen :)

Summan av kardemumman

Livet kanske inte är så jävligt ändå. Igår på cykeln hem svor jag att flytta till göteborg igen där hemska valborgsfiranden inte finns och ingenting kan försvinna eller förstöras men idag efter att ha tagit mig samman och gjort det enda rätta - lagt mig på gräset utanför Filly - så känns det genast mycket bättre. Vi har spenderat dagen i horisontellt läge och fyllt våra magar med bullar och pannkakor istället för alkohol. Imorgon är det vardag igen med föreläsning, övning, träning, radio, matlåda och annat sånt halvkul och lite mysigt och sen är det alldeles strax helg igen. Tack för denna gången ♥ Kärlek & Respekt.


Kom och ta mig långt härifrån

Jag ska aldrig mer dricka! Valborg alltså. Vädret levererade och studenterna likaså. Jag kunde inte föreställa mig hur full stadsparken skulle vara med folk! Verkligen heeeelt galet! Och att man började klockan åtta på morgonen liksom, och det var svårt att få sittplatser klockan nio. Jag hade jättekul och tiden gick fort fort och plötsligt skulle vi köpa falafel och jag hittar inte mitt kontokort eller någonting. Panikar och ringer och spärrar för att några minuter senare hitta det i behån. För smart för mig själv.. Bra att jag hittade det iaf och senare åkte vi och grillade massa dennis hos Lisa, festade ännu mer och drog sen till Ulrikedal. Vidare i dimman mot Parentesen där jag plötsligt blev så trött att jag kände att jag somnar närsomhelst. Världens bästa Elin erbjöd mig att sova hos henne men när vi väl kommer dit så hittar jag inte min telefon. Vi går tillbaka till Parentesen men hittar bara skalet som är bortslitet från telefonen. Åkte hem och panikskypeade med mamma och spärrade och polisanmälde och allt.

Aaaahhhh! Idag har jag sån ångest!! Så tacksam att det bara är materiella grejer och som ganska lätt går att återställa men fan, blir lite rädd för mig själv när jag har så dålig koll på saker! Det är ju verkligen inte värt det. Men jag har världens finaste vänner och familj som alltid ställer upp och är så underbara när jag behöver dem och som Julia sa, telefoner och kort är världsliga ting, det viktigaste är att vi mår bra ♥ :) Men nu hade det ändå varit så himla skönt att bara vara hemma och gosa med mamma och vara liten igen. /Ynklig_instabil_överdrivande_tjej_91


RSS 2.0