Nollgradigt

Hej kompisar! Här händer inte överdrivet mycket, känner inte motivationen (med bloggy alltså). MEN idag hade vi tenta i första metod-delkursen. Kunde gått mycket värre så känns nu mest skönt att den är över, som vanligt! Certifieringskurs av något slag imorgon 9-16, julstök med korren på söndag och sen ny delkurs med projektarbete på måndag. Ikväll blir det lugnt med bio och restaurang pga tidig morgon imorn men imorgonkväll ska det bannemej dansas! Månader sedan!! 
 
Har idag efter tentan lagat laxlasagne (som tyvärr blev lite för vitlökig), gått en kylig promenad, gjort ärenden på stan, bl a köpt två fina koppar från Indiska och spanat på en finfin jordgjob, snott mossa från gamla gravar på en kyrkogård, duschat och målat naglarna. Funderar på om jag ska lägga mig på sängen och mysläsa eller om det är tråkigt. Inte pluggläsa alltså för guds skull om ni nu snabbt tänkte det! Imorgon är det jul mina vänner!!! Njut och mys ♥
 

Chillar på dillen

Det är så skönt för jag känner sån harmoni i livet just nu. Som citatet Michaela Forni så fint la upp igår (nedan) så vet man att det tyvärr inte varar för evigt men jag vill iallafall skriva ner det nu så kan jag ju komma ihåg det en lite tyngre period. För just nu känner jag mig lycklig och tillfreds! Och tillfreds måste ju nästan ändå vara en utav de absolut bästa känslorna? Nöjd liksom. Hur fruktansvärt gött är inte det?
 
Känner mig nöjd med att bo i Lund här i mitt lilla korridorsrum, känner mig nöjd med utbildningen och klassen, känner mig förvånansvärt nöjd och tillfreds med att vara singel - och är inte alls orolig (som jag varit så mycket innan) att jag inte kommer träffa den rätta som det inte finns någon tvekan och känns helt underbart med, jag nästan vet att det kommer hända förr eller senare och jag har massa tid. Jag känner mig nöjd med mitt jobb, även om jag hellre skulle vilja ha ett mer branchinriktat jobb som jag har mer nytta av på CV:t så känner jag mig inte så stressad över det, jag ska söka till sommaren och får jag inget då så har jag underbara lilla Iken att komma tillbaka till där jag vet att jag har roligt och får pengar ifrån.
 
På det stora hela så känner jag typ ett slags lugn. Jag oroar mig inte så mycket, tänker inte så mycket, försöker att inte analysera så mycket eller krångla till det för mig. Livet känns plötsligt lite lättare. Det är verkligen påtagligt, och jag vet inte riktigt vad det beror på men vill mest skriva ner det så jag kommer ihåg det och som en liten note till både mig själv och kanske någon annan som behöver det så behöver du aldrig tvinga dig själv att tänka positivt eller vara glad, känslan kommer när den kommer (verkligen ibland när du minst anar det, typ när du precis gjort slut med din kille t ex) och då är det bara att embrace it! Och samma sak med ångestdagar, embrace och gräv ner dig en stund för det kommer att gå över :)
 

Dagens toalett

Jag älskar att det är 8 grader sista veckan i november så att jag fortfarande kan ha tunn jacka, converse och en liten sjalett!!! (Men på torsdag ska det bli kallare........ :()


Tentaperiod = en cola varje eftermiddag, alltid

För alla er som undrat hur det gått för Hanna med plugget idag så kan jag berätta att det gått bra. Till och med lite bättre och snabbare än på ett tag! Fick lite sällskap och tiden gick fort förbi samtidigt som det kändes som att det började lossna lite mer. En skön känsla :) Hann inte laga laxlasagne som tänkt men däremot tvätta kläder och tvätta håret, samt gå till lilla ican bredvid och köpa fil och kolla in hur folk har det på vägen. Det beteendet har jag fått från min mo då vi många gånger genom åren gått kvällsrundor på gatan just för att "se hur folk har det". Det är ju så mysigt att kika in i folks små krypin och se hur de kanske pyntat och dekorerat för att få det fint och mysigt omkring sig :) Apropå fint och mysigt har vi finaste trädet här på innergården som 75% av min korridor har utsikt över från fönstret men tyvärr inte jag.. Fint iallafall!


Grått blev flott

Efter att jag fått nog med plugg för idag mötte jag upp min lilla Amandy för att trotsa regnet och gå på en liten hajk (läs 2km promenad). Sen värmde vi oss med te och sen värmde jag en pizza på det. Sen var det dags för terminsstädning som kanske inte riktigt var så tråkig som jag tänkt mig och jag fick till och med dammsugit på rummet! Nu ligger jag på sängen med rosiga kinder och ska strax gå ut och kolla solsidan med korrelitosarna. Det blev en bra söndag ändå. Imorgon ska jag köpa ljus och hyacinter. Puss mina kära <3


God jävla morgon!

Bloggpaus i plugget! Världen utanför fönstret är helt grå idag och på mitt schema står plugg och städning. Så tänkte gnälla av mig lite här :) Är inte pepp alls på plugget just nu då det går trögt och jag skulle vilja ha en dag helt fri från det. Pluggar dock verkligen inte ihjäl mig men känner inte att jag kan ta en dag helt utan nu innan tentan och det är ju lite tråkigt... 
 
Igår var också en grå och tråkig dag, fram tills jag och Elin drog till Josse och lagade tacos och kollade på Legally blonde samt Livet är en schlager. Två enligt mig helt fantastiska och genialiska filmer eftersom man aldrig tröttnar och alltid mår lite bättre efteråt :) I eftermiddag tänkte jag promenera med Amandy om det inte regnar för mkt och ikväll ska vi terminsstäda korridoren i ca tre timmar. Vilken grej. Har dessutom bortprioriterat städning av mitt lilla 17 kvadratmeter rum i några veckor nu och hittade igår en stor smuts/dammhög bakom dörren när jag råkade titta där. Så det kanske man också borde ta tag i någon dag. Nej nu är det dags att fortsätta studerandet, men vi lär höras snart igen ♥
 

Lördag

Man (jag) drömmer sig bort så bra som när man pluggar, eller har tråkigt på jobbet. Oftast svävar tankarna iväg till mysiga resor man varit på eller vill vara på, mysiga hemmakvällar med nära och kära, mysiga fikor på stan och allt annat sånt som är roligare än att sitta på biblioteket en lördag. På fredag är det tentadax igen men sen är det första december och första advent och då jävlar ska det inte göras annat än mysas! Och även innan dess på eftermiddagar och kvällar! Igår när jag kom hem satt två korrekompisar och drack glögg, kollade på på spåret och pysslade och på bilden ser ni en liten del av resultatet jag fick avnjuta imorse vid frukosten :)


Thanksgiving dinner

Godmorgon ♥ Igår firade jag min första thanksgiving här på korren. Vi har två amerikaner här som visste hur det skulle gå till och alla hjälptes åt att laga bl. a. kalkon, potatismos, sötpotatis+valnötsgratäng, gröna bönor, tranbärssylt, corn bread, soltorkad tomat- och fetaostmuffins, frallor, grönkål+bacon, pumpapaj, valnötspaj, pecan pie, äppelpaj, doughnuts med mera. Jättetrevligt!! Jag trivs så bra här i min korridor och tycker faktiskt det känns sorgligt att flytta härfrån om mindre än en månad. Är sjukt glad att jag testade iallafall och att det blev så bra! 
 
Idag är det fredag igen som börjar med lite plugg och sen ska jag och tjejerna jobba Fredmans på Helsingkrona. Ha det bäst! Puss och hej ♥
 

Är det thanksgiving så är det

Älskar när man börjar på ett kapitel med meningen "This chapter in particular requires som mental gymnastics.", läser litegrann, känner att man inte fattar något och sen står det "This section is central to everything else you will learn in this course. So we recommend that you read it a few times to ensure that you fully understand the logic of hypothesis testing". 
 
Blev lite uppgiven. Men ska inte deppa ihop för det! Idag har jag ju till exempel även fått äran att göra mitt livs första pumpkin pie! Gick till libanesen och handlade pumpa för 6 kronor och har nu i eftermiddag stått och vispat och kokat och rensat och grejat och nu står den, förhoppningsvis, lilla godbiten i ugnen och gottar sig. Alarmet ringde precis så jag ska springa och kolla till den nu. Ikväll blir det nationsmiddag och min Wermlandsoskuld ska därmed tas. Glad lillördag ♥
 

Jo jag tänkte bara säga det att..

..såhär naturligt glad blir man av en god kopp pluggte efter en lunch på nudlar med broccoli och tomatsås och en bok om inferential statistics framför sig! 
 

HERREGUD!

68/72 poäng på den nästan omöjliga redovisnings/juridiktentan????!?!?!??!?! Vad hände där liksom? Hur grym är jag liksom? Var beredd på att eventuellt få göra omtenta och så kommer denna chocken, ett VG! Känner mig konstigt nog inte så uppspelt men ändå, helvete vad gött! Där satt den! Tror att skon just nu klämmer pga en molande huvudvärk och att jag verkligen fattar noll komma noll av statistiken (som just nu känns mycket svårare än redovisningen) men vadfan, mirakel kan ju tydligen ske, nu är det köttardags igen hej och hÅ!
 

Jag vill ha jul N to the U!

Hej lilla bloggen och alla gosiga läsare. Jag har aldrig varit bra på att skriva offentligt om privata saker och har ännu inte blivit bättre på det heller, så låter helt enkelt detta bli ett lite platt och ytligt ställe med med info som kan tyckas lite ointressant. För jag måste ju ha en blogg, har testat många gånger utan och det är inte ett koncept som håller! Men ja, de djupa reflektionerna mår vi nog alla bäst av att jag skippar - så nu vet ni det :) 
 
Kan till exempel fortsätta med att berätta att idag har solen strålat och jag ikapp med den, ända tills det var dags att stänga in sig på fyratimmarsföreläsning om inferentiell statistik.. Jag älskar att plugga och tycker ofta att saker som låter jättetråkiga ändå kan vara lite intressanta men just detta kändes kanske lite väl torrt sista timmen och som att jag hellre skulle vilja fylla min hjärna med lite roligare och mer användbara kunskaper resten av veckan.. 
 
Sen var det styrelsemöte iallafall som drog ut på tiden och tog 2,5 timmar så efter det var det bara att cykla direkt hem till thaimaten, play och broderierna. Kvar av dagen är bara att tvätta sminket och läsa lite skönlitterärt :) Puss och godnatten ♥
 

I'm strong enough!

Tänker massa på bloggy men har ingen lust att skriva här alls egentligen. Jag och B is no more vilket väl är den största nyheten här i min värld. Det känns faktiskt oftast helt okej hittills. Lite klumpar då och då och det kommer kanske ett boom eller så gör det inte det. Har haft en riktig myspyshelg hemma hemma iallafall och kom nu precis hem till lilla lundy. Har suttit hela vägen på bussen och försökt skapa en pepplista på spotify med typ cher och bon jovi och sånt stärkande, säg till om ni har några tips! Ser i alla fall just nu lite fram emot denna utmaningen och livet som singel. Tror det kan bli bra med fullt fokus på me myself and I och kanske till och med försöka ta de där sista stegen mot friskhet när jag ändå är igång? Vi får se. Jag lovar ingenting och pepp-vindarna vänder ju lite som en berg- och dalbana så vågar inte blotta ut mig för mycket här... Säger godnatt istället! OCH tack för att ni är så fina vänner, det hjälper och stärker och värmer och underlättar massor <3 <3 <3


Dagens toapose kommer här


Stars are blind

Tycker det är alldeles lagom med tre vardagar på en vecka. Ikväll är det definitivt lillördag då vi ska på tacksittning för att vi ordnade så bra nollning ;) Förfest om en halvtimme, temat är PA men jag får inte riktigt till rätta smilet...
 

Alive!

Ursäkta dålig uppdatering! Vet hur tråkigt det är. Jag har inte känt för att skriva och har egentligen inget jag känner att jag vill dela med mig av nu heller... Så istället kommer här tre - fina om man vill det - bilder:
 
Jag som ser lite sur ut nästan på bibliotekstoan idag
 
Fin jordglob som jag upptäckt på en second hand affär! Värd 600 spänn? Mo?
 
Och två fina vykort som jag köpte på Malmö Chokladfabrik i helgen :)
 
Hoppas ni mår bra och är glada! ♥

Fredag

Lite förmiddagsläsning, en föreläsning som skulle varit fyra timmar men blev tre, lite eftermiddagsläsning nu och sen ska jag gå och möta min älskling som kommer på besök! Ikväll blir det pizza och naturgodis för de sista slantarna. Glad helg!
 

Jag och dagens torsdagsvin

 
Inspirerad av den fantastiska bloggen vi och dagens, som ni för övrigt borde klicka in på om ni vill ha ett gott skratt! Inte internt eller så :) även om jag skippar den seriösa approachen. 

Lillördag my ass

Har inget kul alls att skriva egentligen.. Har idag tagit lite sovmorgon till 8:00, läst lite, varit på årets tråkigaste seminarium, fikat i tre timmar utan fika, ätit ärtsoppa och kollat på massa play. Lite seg dag faktiskt! Funderar på att gå och lägga mig i brist på annat. Ursäkta opeppen :)
 

Alla kollar valvakan utom Hanna

...som inte orkar anstränga sig mer bakom sin panna. Plugget känns lite bättre idag, fint väder har det varit, fina klasskompisar och fina korrekompisar ♥ Fin mamma som smsar och fint att jag har en fin kille :) Har tränat mitt roliga steppass, första träningsformen på länge som jag på riktigt tycker är rolig och man känner ju sig som en girl on fire efteråt ;) Tack för att jag har det så bra och får känna mig lycklig större delen av tiden! Dags att signa ut, slut. 
 

Vad är vetenskap?

Den frågan ska vi tydligen börja ställa oss nu. Ny kurs idag, Vetenskapliga metoder i psykologin för min del. Vår kära PA-klass är inte längre en klass utan har splittats på ungefär hälften nu och ungefär en tredjedel sen till våren när några av oss ska läsa arbetsrätt. Känns lite tråkigt och konstigt! Konstigt att plötsligt läsa en beteendevetenskaplig kurs också, det är lite annorlunda upplägg och tänk och sådära än ekonomin och juridiken som vi läst senaste halvåret. Man längtar till det ena när man läser det andra men detta känns ändå inte riktigt som min kopp te, om man säger så. Satt nu och försökte läsa lite i boken men ögonlocken kändes plötsligt extremt tunga. Tror jag chillar på den dillen till imorgon. Ikväll ska jag och Lisen laga grönsakspaj, det blir gott det!! Puss och kräm ♥
 

Nu vet ni varför jag ofta ler lite hysteriskt:

Ååå, igår hoppade jag på samma tåg som mamma + gamlingarna till Köpenhamn, gick runt där med dem hela dagen, fikade, shoppade både jacka, halsduk och ny skrivbok som tentabelöning och kollade in Nyhamn. Sen åkte vi tillbaka till Lund, krängde varsin plankstek och sov på hotell. Sen hotellfrukost idag och Lundrundan runt i solsken, avslut med middag på samma restaurang som igår och nu har de åkt. Känns helt konstigt att plötsligt ha en helt ledig kväll, och förmiddag imorgon, och kvällar resten av veckan! Var det verkligen så längesen? Men ska chilla ikväll och sen göra mitt bästa för att boka upp mig så att jag inte behöver känna rastlösheten :) Puss sötisar ♥ Och jag känner verkligen tacksamhet att jag har det så bra på så många sätt!! Var bara tvungen att få ut det!
 

We live in a free world!

Tuffaste tentan hittils, check! Nu är jag fri från den i minst tre veckor och idag ska jag till Köpenhamn med mamma, mormor och morfar. It's a beautiful day!
 

Drömmer lite :)

Det finns så många ställen i världen som jag vill åka till och se! Mest huvudstäder i Europa, Karibien, Californien, Australien och Nya Zeeland samt dessa medelhavsländer:
 
Grekiska ön Patmos
 
Kroatien
 
Italienska ön Sardinien

Livet

Hej hopp! Idag har jag kämpat mig upp till Lisa (opumpad cykel, motvind, uppförsbacke och dålig kondis) och pluggat lite med tjejorna, gett Elin ett pyttelitet handtag vid hennes flytt, lagat efterlängtad pastalunch, cyklat till gymmet i regnet och tränat, cyklat i regnet till affären och handlat tentakost bland annat, cyklat hem i regnet och tvättat, duchat och lagat mat. Igår pluggade vi på UB och lagade fajitas och kladdkaka hos Josse :) Nu är jag liten aning trött i ögat men det är bara bra. Ska hämta tvätten, sätta på något på play, brodera lite, äta lite yoghurt och sen somna tidigt. Imorgon hoppas vi det bär istället för brister! Puss ♥
 

RSS 2.0