The strangest thing

Väldigt ofta så kommer jag på migsjälv med att försöka fördriva tiden. Jag blir glad om jag sover länge eller om jag kollar på klockan och ser att den är mycket mer än jag trodde eller om jag skulle bli så uppslukad av något att jag helt mister tid och rum. Jag vet inte vad det beror på men jag är ganska beroende av klockan, kollar hela tiden och vill ständigt att tiden ska gå framåt. Jag går ofta och lägger mig rätt tidigt för att jag liksom känner mig färdig med dagen och vill att det ska bli nästa.

Men det finns ett tydligt undantag. Det finns en person som, när jag är med honom, får mig att vilja trycka på paus och få tiden att stå still. Som gör att jag varje gång när jag kollar på klockan önskar att den inte vore lika mycket och blir besviken om den skulle vara mer än jag gissat. Som får mig att önska att dagarna med honom vore så mycket längre och som gör så att jag inte vill gå och lägga mig och gärna vaknar tidigt för att missa så lite som möjligt av nästa dag.

Vilken påverkan va? ;)

We all wanna be somebody's one and only

HEJ! Ursäkta för lite sämre uppdatering. Helgen hemma har varit bra och mysig, börjar änna vänja mig vid att åka hem på helgerna nu och det är skönt att det ändå är så lätt att göra det. Fötterna blir bättre vilket också är så sköööönt!!!! :) Igår åkte jag iallafall hemifrån tidigt på morgonen, gick lite ärenden, åt lunch med mig själv på EH och åkte sen på studiebesök till P3 i Malmö! Det var kul och coolt att få se hur det såg ut där och att vara med när de sände Din Gata, och ställa massa frågor till kanalchefen där. Sen på kvällen var jag på första mötet med vår producentgrupp, som vi ska sända två program tillsammans med. Jag kom med förslaget att göra det första om vinterdeppighet, eftersom det ligger mig så varmt om hjärtat, och de andra nappade direkt :) Så det var lite kul tyckte jag. Nu måste jag veeerkligen ta tag i det lite eftersatta plugget för imorgon har vi seminarium. Ha en finfin dag, puss!! ♥



Måndag

Stannade hemma en dag extra och firade lillskiten med pizza och tårta. Vår familj är bäst på goda enkla födelsedagsmiddagar :) Vi hörs mer imorgon. Sleep tight <333


You Da One

Tja! Jag sitter just nu i bilen på parkeringen till frölunda torg. Det stängde visst fem och jag kom hit typ halv fem, så kan det gå! Ska hämta upp B efter jobbet vid sex så tänkte jag kunde blogga lite innan jag kör vidare :) Idag har jag hälsat på mormor och morfar - ätit lax och lärt dem om Facebook. Har egentligen massa personligt som snurrar och inget alls intressant att skriva här.. Hoppas ni har bästa helgen och njuuuuter av det underbara vädret! Puss och kram!


Lördag

På bilden ser ni hur slappt jag har det just nu. Inte ofta man lägger sig på sängen med en bok bara sådär. Idag har jag varit inne i stan och fikat med Lisa, Julia och Natalie (mycket trevligt!!) och ikväll ska jag ha tredje mellokvällen med familjen i rad :) Så kan det vara i perioder!

Nästa vecka händer desto mer, då ska jag nämligen:
Gå på två intressanta pil-föreläsningar.
Gå på studiebesök på P3 i Malmö.
Träffa producentgruppen.
Träffa seminariegruppen.
Gå på radioföreläsning.
Fika hos Amanda och Per.
Ha seminarie.
Spela biljard med PiL.
Gå på vanlig föreläsning.
Jobba brunch.
Åka hem igen och äta på Manana och bowla med pappas familj.

...och så får vi se vad som händer mer! Just nu känner jag mig faktiskt lite rastis.. Menmen, det går nog över. Ha en bra kväll alla!! <3


Estelle Silvia Ewa Mary

Påväg hem till landet med anteckningar, nya hörlurar, ny tröja, naturgodis och Pucko. Har inget mer att berätta just nu, kanske senare. PUUUSSSS DET ÄR FREDAG! :)


Torsdag

Hej ♥ Idag sov jag tills jag vaknade av mig själv, låg kvar lite till, gick upp och möttes av våren! Sen åt jag frukost och cyklade glatt iväg till Chadis Livs och hämtade ett litet bokpaket, cyklade hem igen och följde med större intresse än man skulle kunna tro vår nya prinsessas födelse! Kan inte hjälpa det men trots att jag egentligen inte är ett fan av monarkin så är ju Victoria och Daniel ett fantastiskt par och jag ville verkligen sitta och suga i mig allt som fanns att veta om den lilla prinsessan och allt runtomkring :) Så det ägnade jag förmiddagen åt och sen, efter att jag slängt ihop en god omelett, så drog jag in och hängde lite med Lisen i solen i stadsparken och sen gick vi och fikade på Waynes. Efter det cyklade jag hem och har fixat med lite smått och gott framför teven. Nu kommer våren och då känns ju faktiskt allt lite lättare, det är ju bara så :) Det var min dag det, nu fortsätter den med lite BB åså och sen blir det föreläsning och hem till Götet imorgon. Puss och kram!


Break free

Jag måste bara ge mig själv lite offentlig cred såhär innan läggdags. Ni har nog inte kunnat missa mina ätstörningsproblem, då jag har börjat bli rätt öppen med dem bl. a. här i bloggen. Trots att det är 2,5 år sedan jag fick min diagnos och det är så fruktansvärt mycket bättre idag och inte märks speciellt mycket utåt längre så kretsar det så otroligt mycket tankar i mitt huvud fortfarande. Jag tror jag har blivit så van att jag inte ens reagerar över hur stor del av alla tankar de faktiskt utgör, hur mycket tid de tar upp.

Varje måltid är fortfarande analyserad, noga registrerad och i många fall väldigt planerad. Mycket vägs för och emot och det är ständigt en kamp mellan olika sidor i mig. Tankar på förbränning kommer vare sig jag sitter ner ett längre tag eller slänger mig på cykeln. De flesta beslut jag tar under en dag är en kamp mellan min friska sida och min sjuka. Jag går inte förbi en spegel utan att tänka ur ett stört perspektiv, registrera och jämföra. I nästan vilket sammanhang jag än stöter på andra människor registrerar jag dem och jämför med mig själv. Allt går på automatik. Jag kommer många gånger om dagen på mig själv med att analysera en dåtida eller framtida måltid och måste anstränga mig för att flytta tillbaka tankarna och koncentrera mig i nuet. Det är jättesvårt att uppskatta men det går nog inte en halvtimme av min vakna tid utan att en tanke som har med min sjukdom att göra ploppar upp.

MEN, trots allt detta, trots den oerhörda fokusen och energin som läggs på dessa destruktiva tankar, så har jag blivit så jävla grym på att inte agera efter dem. Visst är många av mina val varje dag påverkade negativt av min ätstörning. Det kan vara ett smörtag mindre på mackan, en minut extra ståendes istället för sittandes, en sked mindre av såsen eller valet av vin på systemet. Men i de allra flesta fall, och i slutet av dagen så är det den friska Hanna som vunnit de flesta kamperna. Jag går inte längre hungrig, jag plågar mig inte längre med tvång att förbränna, jag tillåter mig alltid att äta mig mätt, jag tillåter mig att sitta still i en vecka om det skulle behövas, jag äter pizza, semlor och godis med mina vänner om jag vill det och jag accepterar det jag ser i spegeln. Och det viktigaste av allt - jag är inte nöjd ännu. Jag kommer inte att vara nöjd förrän BMI't sitter där det ska, förrän jag har en säkerhetsbuffert av kilon att ta från om något skulle hända, förrän min kropp orkar ta mig vart jag vill.

Det är faktiskt prio ett just nu. När jag kommit dit så ska tankarna bort på riktigt, det är en rätt lång bit kvar tyvärr och det kommer ta ett tag men jag måste ändå berömma mig själv för hur långt jag kommit, hur mycket jag frigjort mig från mitt fängelse när jag faktiskt sitter här och trots mina rädslor och inre motstånd har ätit mig ordentligt mätt och planerar att göra det imorgon också, och alla andra dagar efter det. Tack och godnatt :) ♥



Ivern

Hej blogglovers, nu ska jag göra något som känns lite småskämmigt. Nämligen fråga er, alla mina läsare, vilket som är erat favoritradioprogram ever, och varför? Vad gillar ni att lyssna på, och även vilken tid lyssnar ni oftast, om ni lyssnar? Är det mysig, smårolig och lite nyhetsuppblandad morgonradio som gäller? Eller mer renodlade matlagningsprogram, musikprogram, filmprogram eller fredagsflirten i p3? Eller ett mysigt läggdagsprogram att somna till? Eller dokumentärer och samhällsskildringar? Jag vill veta exakt allt om era radiovanor!

Jag räknar inte med några seriösa svar på detta så allt över en nolla i kommentarsfältet kommer vara en positiv överraskning och jag vet ju att ni faktiskt äär några stycken som läser så snälla skriv någon rad om vad ni gillar, så kan jag göra världens bästa radioprogram och bli kändis sen! Puss ;)



Plötsligt händer det

Phew!! Duktig jag har varit nu! Jag som hatar att städa har nu städat badrummet och köket grundligt, dammsugit överallt, slängt gamla blommor, plockat iordning, vikt tvätt, torkat lite ytor och slängt lite sopor. Skönt att ha det bakom mig! Nu ska jag belöna mig med lite big brother och så får vi se om jag möjligtvis orkar åka omvägen och hämta mina paket sen innan radion.. Plugget skjuter jag på till imorgon och cykellamporna till helgen. Känns väl okej ändå. Nu vet ni det, puss haj!



Onsdag

Nu borde jag: Läsa i nya kursboken, städa hemmet, åka och hämta paket på posten eller fixa cykellampor. Men jag är så fruktansvärt osugen! Vill bara åka hem till nån kompis och hänga och mysa och slappa och ha det gött! Vill inte vara själv och vill inte behöva fixa ärenden. Och jag har börjat skjuta på saker så himla mycket! Skjuter upp allt nästan så långt jag kan så att det istället hänger över mig som en tyngd ända tills jag tar tag i det. Inte bra!

Nu är seminariet iallafall över och det gick helt okej, lite justering av referenser och sen kan vi lämna grupparbetet helt bakom oss :) Godkända och klara :) Och ikväll ska jag som sagt på radio-föreläsning. Det är studentradion typ som har kurser varje termin med ett antal föreläsningar, lite studiebesök och så ska man sända två program. Jag glömde anmäla mig men nu hade det varit två avhopp så jag tänkte testa att hoppa på mitt i. Lite läskigt men tror det kan bli kul!

Nääe om man skulle ta och välja något på listan att ta tag i... kanske städa och plugga? Så slipper jag iallafall ge mig ut på cykeln, som faktiskt till min stora besvikelse känns lite jobbig att cykla på för att man inte kan växla ner mer :/ Men det kanske blir bättre när min kondition blir bättre, vi får se! Ha en myspys dag nu och åk till någon god och mys om ni har möjlighet! Tänk på att jag hade varit avundsjuk. Puss ♥



We all want the same thing

Hej! Dagen är snart slut och den har varit bra! Snön var inte så farligt som jag trodde och så skönt att kunna ta mig runt på cykeln igen och träffa gruppen och resten av civilisationen! Jag och Lisa lyckades även höja min extremt låga sadel helt själva så nu är det bara lite lampor som fattas innan det är ett helt vrålåk :)

Efter lite plugg så slängde iallafall jag och mina tjejer ihop jordens fisksoppa med saffran med gott bröd till och såklart semlor till efterrätt. Bilden är extremt missvisande för soppan blev såå snygg och god sen!! Nu har jag duschat för första gången sen.. fredags tror jag och ska skriva några rader i jag-är-bra boken innan lampan släcks. Imorgon ska jag bland annat hoppa på en radiokurs! Sleep tight <3


Blö

God morgon! Igår kändes våren ända in i märgen och jag åkte glatt in till stan, shoppade en tröja, köpte en cykel av Amanda och Per och åt sedan en spontan nationsmiddag med Lisen på Kalmars. Jättetrevligt!! MEN så igår när jag skulle släcka lampan så ser jag att det som inte fick hända hade hänt, det snöööade vrålmycket och idag såg jag till min besvikelse att det låg kvar :( INTE ALLS pepp på detta och att slänga mig på cykelen i slasket.. Inte heller pepp på att träffa gruppen klockan 11 och komma på massa frågeställningar till de andras rapporter. Men ikväll ska vi laga fin fisksoppa hos Lis och fira att det är tuuues :D Det ska bli kul! Puss hjärtan ♥


364 dagar

Imorgon är det exakt ett år sedan jag var i Lund för första gången. Då åkte jag nämligen och hälsade på Lisa och bodde på Filly några dagar. Då var det sviiinkallt, minst 10 minus och vi undvek i det längsta att gå utanför dörren. Istället bakade vi cupcakes och åt nudlar framför teven :) Då jobbade jag mycket på Iken, men började bli mer och mer trött på det och mer och mer pluggsugen och samtidigt så sjukt förvirrad över vad jag skulle söka. Tror knappt jag hade hört talas om PA då. Konstigt det kan vara hörrni! Skönt att det inte är så kallt nu iallafall! Idag har det ju sett riktigt vårigt ut utanför fönstret :D



This week-end

Det har varit så mysigt att ha mamma sovandes här på mitt golv sen i onsdags! Först äta gröt på morgonen och kolla på efter tio och sen hotellfrukostar när resten av familjen kom, två st Max-besök, bio, hämtmat, myskvällar här hemma, espresso-fika och att alltid ha folk omkring sig. Har liksom inte kommit in i studentLundlivet alls sen efter nyår egentligen. Inte pluggat på biblioteken, lunchlådat, gått ut på nationer m.m. Det känns över huvud taget inte som jag har pluggat speciellt mycket sen jul, lite lätt med grupparbetet men inga 10-17 dagar direkt. Vet inte om jag kommer få äta upp det sen men det har ju inte känts som det behövts.. Och vad gör jag nu? Slappsurfar med Efter Tio i bakgrunden. Nu får det nästan dra igång för jag saknar bara gbg-livet när det är såhär..! Ha en bra dag!!


WITH OR WITHOUT

JAG VILL VARA DÖDLIGT KÄR OCH BOMBSÄKER PÅ ATT DET SKA VARA VI SÅ ATT VI KAN FLYTTA IHOP, LEVA VÅRA LIV TILLSAMMANS, GIFTA OSS OCH SKAFFA BARN!!!! JAG VILL INTE VARA SÅHÄR FÖRVIRRAD OCH MITTEMELLAN, JAG VILL ATT DET SKA VARA ANTINGEN ELLER. ANTINGEN ÄR MAN KÄR ELLER SÅ ÄR MAN DET INTE TRODDE JU JAG. MEN TYDLIGEN INTE. OCH BARA FÖR DET SÅ KANSKE VI INTE ENS KAN VARA VÄNNER. OCH ETT LIV UTAN GÅR JU INTE HELLER. SNÄLLA MAGKÄNSLAN.


Mhm

Lalala jag saknar den sanna allmäna peppen som brukar finnas.. Typ känslan av att varje vecka har massa saker att se fram emot, att tiden går fort, att det händer massa grejer, att inte sakna Göteborg och familjen så mycket hela tiden, partypeppen som finns hela dagen när man vet att man ska ut på kvällen, att somna och vara helt slut pga allt som hänt under dagen, att hänga på UB, promenera i solen, flänga på stan, laga mat, skratta och fika med tjejerna, gå ut och festa, vakna med huvudvärk och vallfärda till brunchen, cyklandet, känslan resten av dagen när man tränat på förmiddagen, dansa, hoppa och skrika till bra musik i mörkret och dimman med mera! Men allra mest den där tillfredsställelsen i nuet.


I hotellobbyn...

GOD KVÄLL! Hoppas ni haft en bra helg hittills! Det har jag. Älskar min familj så innerligt så det har vart riktigt skönt och kul att ha dem här! Fötterna kändes bättre igår och det är såååå skönt! Lite sämre nu dock och jag har deppat nån timme över det. The truth. MEN familjen är kvar och vi ska ha en så mysig kväll med hämtmat och melodifestival @ my place så det är faktiskt inte alls så farligt! Det bara känns lite värre än det är ibland.. Nu tog orden slut. Puss med kräm <3


Lägis

Istället för att visa familjen mitt fina Lund så hänger vi på hotellrummet och spelar MIG. Ganska trevligt och lite flippat men ser fram emot att visa något annat än Max, Scandic och källaren i Linero nästa gång de kommer!


Min lyxiga restaurangdag

Godkväll! Det är så skönt och mysigt att ha min mo boendes här hemma just nu :) Idag tog jag mig utanför dörren för första gången sen söndags, det var ljust och.. civiliserat. Jag och mamma testade dagens på myntha och handlade lite på Kvantum. Sen åkte vi hem och slappade vidare och åt torsdagsärtsoppa med ostkaka till efterrätt. Vill inte att de ska åka på söndag! Men inte söndag än och imorgon kommer resten. Helgen har påspåretfinal, skavlan, hotellfrukost, bad i hotellpoolen, seanbananbio, melodifestival och Max-besök i sitt sköte än sålänge så lite taggad är man ju allt! Men oj, för att kompensera denna härliga vardagsbild ni fick nu kan jag ju t ex även dela med mig av att jag blev lite gasig av ärtsoppan :) Nu vet ni det. Puss nattis! ♥


Två veckor sen nu...

Jag har ingen lust alls med att röra mig minimalt hela våren. Kanske inte kunna vara med och bowla, shoppa, gå ut, ta mig runt, resa, jobba på Ikea eller någonting på länge. Ingen lust alls med att pausa allt sånt hela våren eller på att sitta hemma själv sen nästa vecka när alla åkt. Jag hoppas så innerligt på en snabb mirakulös förändring nu. Detta är mer än frustrerande, tråkigt och ledsamt!!! Är så avundsjuk att jag dör på alla som kan GÅ!


Torsdagstankar

Morsning! Alltså, jag och mamma hade en livlig diskussion igår i soffan om bloggvärlden. Att 99% (inklusive jag) förskönar sin vardag så mycket de kan, testar hur man kan få den att framstå och framhäver godbitarna. Ganska naturligt och jag tror i många fall som någon slags mental träning, lite fake it until you make it och någon form av positivt tänkande/positivt fokus. Vill man ha det lite lyxigare så framställer man sig själv lite lyxigare, vill man vara lite sundare så framställer man just de sunda bitarna. Jag har absolut inget emot detta och jag tycker själv att det är roligt, att bygga upp någon slags alter ego och ha en liten värld som man kan styra helt över vad som händer i.

MEN det blir så himla mycket av det tillslut. Jag och en kompis hade för några år sen en fail-blogg, där vi bara skrev om allt misslyckat i våra liv, alla killar vi stalkade, hur mkt oskulder vi var och bara framhävde det som var patetiskt och tragiskt. Okej att det också nästan blir självuppfyllande tillslut men det är ju ändå ett så skönt avbrott i allt annat romantiserat. För alla sitter ju på facebook alldeles för många timmar alldeles för många kvällar, alla har ju skittråkiga helger ibland och fula vårtor och andra skavanker och bekymmer som aldrig nämns. Det blir så mycket av samma sak.

Men ändå.. det är ju på något sätt så mycket roligare att bygga upp en fin bild av sig själv och sin vardag.. men det blir så platt! Jag har ingen färdig poäng med detta men en tanke har fötts att kanske försöka få in lite mer oglammiga, oduktiga och okäcka delar.. Vi får se! Nu ska jag och gruppen göra klart vårt tråkiga grupparbete ;) Puss med kräm!



Sun is shining

En promenad i lite frisk luft hade inte varit fel men här pågår fotläkning och studier. Det kommer annan tid för promenader. Men fyyy vad härligt det är med sol som bara strålar in och en kopp kaffe till!!


Onsdag

Näej om man skulle ta och plugga lite? Vet inte riktigt vad jag gjort hittills denna dagen.. Typ surfat, virkat, intresseanmält mig till BRIS (tips tips!), lagat en jättegod omelett, tvättat lite och kollat på tv. Rätt soft men behöver nog göra något vettigt nu för att känna mig riktigt tillfreds. Ikväll kommer mamma! Hela familjen har planerat sen länge att komma på fredag men eftersom jag bara hänger här hemma med mig själv denna veckan så kommer mamma ner tidigare för att hålla mig sällskap :) ♥ Ska ringa till frissan också. Ska. Jag har minst sagt lite svårt med telefonsamtal men nu ska jag bara få det gjort. Heja mig! Puss och TA HAND OM ER ♥




BRIS är en av de finaste organisationerna tycker jag...

Blommor

Ett blomsterbud kom och plingade på dörren och i pappret hittade jag inte bara denna fina buketten utan även en chokladask och en nalle :D Tack mamma ♥ Senare kommer Lisa och Elin hit och lagar lite hamburgare :)


All you need is love

Hej alla mina hjärtan! Glad alla hjärtans dag! Jag tycker det är kul att ta varje tillfälle att fira lite, varför deppa eller sura mer idag om man är olyckligt singel än vilken annan dag som helst? Bättre att fira och vara glad över de hjärtan man har. Ett av mina hjärtan, Lisa B, var precis här på förmiddagskaffe och catchade upp lite :) Det var jättetrevligt och jag har saknat henne!

Känner mig pepp på att verkligen börja leva som jag lär och stärka min självkänsla och förbättra mitt mående. Jag har egentligen jobbat på det mer eller mindre de senaste åren men sånt tar ju tid och jag har kommit på att ett stort fel jag gjort är att peppa andra att de kan äta vad de vill, att de är sjukt fina precis som de är och att vikt inte spelar någon roll - men så har jag inte alltid levt efter det själv, det har liksom inte gällt mig lika mycket som alla andra. Och vad är det för konstigt och oärligt resonemang? Nu ska jag verkligen försöka leva som jag lär och se det positiva i att jag måste stanna hemma och röra mig minimalt - för då går jag ju snabbare upp i vikt och blir snabbare frisk, både i fötterna och i huvudet! Och som Lisa sa, hellre ligga inne nu än i maj.

Jag har även börjat att flitigt skriva ner varje kväll vad jag gjort bra under dagen och vad jag är tacksam för. Jag vet att det fungerar och jag vet att affirmationer och avslappning också gör det. Jag har själv upplevt resultat när jag har använt det flitigt, men det rinner alltid ut i sanden tillslut. Och det är så dumt, för jag kommer inte på något viktigare att träna och jobba på i livet än självkänslan, då den underlättar exakt allting annat i livet. Att ha en trygg grund att stå på, så att motgångar inte biter lika hårt.

Peppen går upp och peppen går ner, men just nu är den uppe och det passar ju utmärkt en sån här dag då jag också är ett hjärta som ska firas. Jag känner på riktigt kärlek till mig själv och tycker jag är väldigt värdefull. Är glad att jag kan känna så och det hoppas jag att ni kan göra också! Jobba på det annars. Jag ska jobba på att min kärlek till mig själv ska bli starkare, mer villkorslös och klara mer! Tusen pussar och massa kärlek till er! ♥



Någon som vet?

Hur kan man sakna och älska någon så mycket men ändå känna att man inte ska vara tillsammans? Hur kan man ha så mycket känslor för någon utan att det räcker för att det ska vara rätt?


Jag är bra

Hej bloggy :) Idag känns livet lite bättre än igår. Fötterna gör mindre ont, men det är nog för att jag börjat ta lite pills, men det är skönt ändå. Har bestämt att "sjukskriva" mig denna veckan också = ligga hemma så mycket som det går och röra på mig minimalt. Lite krångligt eftersom vi har grupparbete men vill man så går det och vi har iallafall inget annat obligatoriskt :) Kvällen är ett oskrivet blad och resten av veckan också, förutom att familjen kommer på fredag och mamma kanske redan på onsdag! Och så kanske Anna om jag har riktig tur! Vi hörs och ses lovers ♥



Fed up

Jag orkar inte riktigt. Fötterna blir värre istället för bättre och jag är så ledsen över det. Så fruktansvärt ledsen över det! Jag oroar mig för vad det är och när det kommer bli bra. Hur många veckor/månader kommer det ta? Kommer jag kunna gå som vanligt till sommaren ens? Att ta sig till bussen är så jobbigt att jag börjar gråta och det känns som det bara blir värre för varje steg. Vet inte vad en läkare skulle kunna göra heller då det bara verkar vara att vänta ut. Är mer tacksam än nånsin att det inte är värre, men är samtidigt så jääävla avundsjuk på alla som har friska fötter och kan gå som vanligt hur som helst. Detta överskuggar allting just nu och jag vill bara se en stadig förbättring och veta att det går åt rätt håll. Vill se ett slut på detta som inte är för långt bort. Kom igen nu!

Onsalakorv

Dissade en ensam fredag igår och hoppade på tåget hem till familjens trygga vrå. Blev hämtad på stationen, fick hemlagad mat, fredagsmys och gos i soffan framför Skavlan och Män som hatar kvinnor. En nybäddad säng och frukost med frågesport på det och allt känns genast lite lättare! Vill typ flytta hem igen. Hade det inte varit för skolan hade jag lätt kunnat spendera februari här hemma.

Men jag blir fortfarande så trött på fötterna. Inte ett dugg bättre på snart 1,5 vecka och jag börjar se framför mig en invalid vår... Men vi googlade lite idag och om det stämmer att jag slagit i och skadat "fettvävnaden i trampdynan" eller något så brukar det ta ca 4-6 veckor innan man kan börja med "lätt träning" (riktiat till idrottare), så mitt mål är just nu att ännu mer än tidigare bara ta mig till mars månad. Se ljuset i tunneln liksom ;) Man får vara dramatisk om man vill. Jag får det här i mitt place.

Vi hörs och ses godingar, riv Parentesen ikväll ni som är i Lund :D ♥


Vill äta semlor med familjen nu istället!

Hej. Jag är ostabilaste tjejen just nu, mår helt förvirrat och vet inte riktigt varken ut eller in. Vill inte vara i Lund, vill att fötterna ska bli bättre, vill respektera migsjälv, kan inte koncentrera mig på plugget, är inte längre B's vän på fb, vill bli liten igen och bli omhändertagen av mamma, mår ändå bra, känner mig ändå hoppfull, vill krama min Anna, vill prata ut i soffan, skäms över migsjälv när jag blir full och skäms samtidigt inte, vet inte varför jag plötsligt börjar gråta då och då, pratar mer med mamma än någonsin, vill ta hand om mig själv på bästa sätt men lyckas inte riktigt, påverkas ologisk mycket av en viss person, saknar och längar och vill mest bara spola fram tiden några veckor nu!!! Hoppas ni mår bättre! ♥

Tforresdag

Känns som fredag idag! Mitt humör går upp och ner som Balder på Liseberg dessa dagar. Just nu har kaffet lagt sig som en harmonisk filt i magen och plugget går lite lite bättre än innan. Peppar peppar! Cya <3


Vill bara säga godnatt <3


Bästa just nu!

Mmmmmmmmmmmmm!!! Köpte godaste kexen i Thailand. Kan inte riktigt förklara hur de smakar men de är så goooda och nu är det bara ett kvar :/ Mmmmm!!!


Bajs

Faaaaaaaaaaaaaan jag måste bara få gnälla av mig innan jag sätter igång med plugget. Det här med fötterna. Seriöst, det kunde vart så fruktansvärt mycket värre, jag är oändligt tacksam att det inte är det osv osv. Men jag blir så orolig och ledsen när det inte känns som det blir bättre alls!! Jag kan inte riktigt förklara smärtan men det gör ont på insidan och på sidorna av båda hälarna så att jag inte kan stödja alls på dem. Det känns bättre när jag har mina ordentliga skor på mig men hemma i strumporna känns det nästan precis som det gjorde när jag skadade dem för en vecka sen. Möjligtvis är det lite lite bättre men ska det gå i den här takten känns det som det kommer ta månader innan det är över helt. Och det finns ingenting jag kan göra annat än att vänta enligt läkaren! Men jag orkar inte, inte när jag inte ser några framsteg. Jag vill inte hasa mig fram mellan rummen här hemma och gå långsamt och som ett mongo vart jag än ska och inte kunna ta promenader, gå ut och dansa med alla andra, gå på stan med mera. Jag vill bara se en förbättring, veta att det går åt rätt håll eller iallafall veta vad jag kan göra för att det ska gå åt rätt håll. Om jag ska vila eller försöka använda fötterna ändå så mycket som möjligt. Fan jag vet egentligen inte varför det känns så himla jobbigt heller! För det gör det verkligen, det är typ det mesta jag tänker på på dagarna. Och så tänker jag på att jag hade velat att B var här för jag vet att han hade älskat att ta hand om mig och få mig att tänka positivt och inte oroa mig så mycket. Jag vet att jag borde försöka tänka positivt för rätt vad det är händer något som är mycket värre och då kommer jag ångra att jag lät detta ta så stor plats, och herregud jag har ju inte fått några men för livet precis. För och en halv vecka sen oroade jag mig så mycket över mina finnar och var ledsen för dem och nu är min hy bättre än någonsin, så jag vet att det hade gett mig mer att fokusera på det istället men faaan jag vill bara se en liten förbättring nu! Ett litet hopp om att det kommer gå över snart för så känns det inte alls nu och det gör att allt känns mycket tyngre. Vill helst bara lägga mig i soffan och inte ha några måsten men nu ska jag ta tag i grupparbetet och har det inte blivit bättre på måndag så går jag till läkaren igen. Så det så.

Moms filibabba

Tjaaaa! Ibland får jag lite lite flipp på min mac alltså. T. ex. när jag vill göra en så enkel sak som att ändra header här på bloggen och inte har paint så jag inte ens vet hur jag sätter ihop tre små bilder till en. Det är säkert busenkelt också om man bara visste hur man skulle göra. Jaja. Får leva med denna tråkiga ett tag till helt enkelt.

Annars har dagen varit helt okej. Det är februari alltså! Det är typ aldrig bättre än helt okej i februari-mars. Tyvärr. MEN det brukar vara värt det när våren väl kommer, så jag håller ut! Blir lite småtrött på fossingarna också och dess lååångsamma utveckling mot normalitet.. Går fortfarande jättelångsamt och lite efterblivet men det enda jag försöker tänka är att jag är tacksam att det inte var värre. Har typ fått lite perspektiv på hela livet de senaste dagarna pga detta med fötterna haha, att man så himla lätt råkar ut för någonting som kan förändra hela resten av ens liv. Usch och fy!!

Fikade med gulleAmandy i eftermiddag iallafall och fick mig en god scones och cappucino på EH :) Och just det, en ny tjej flyttar in här nu i dagarna, kanske imorgon! Känns lite tråkigt helt ärligt att inte få bo själv längre, för jag trivdes så himla bra med det, men samtidigt liite spännande också. Vi får se hur allt blir! Lagade sex matlådor med vegetarisk köttfärssås förut också, som jag bara kände att jag ville berätta här - för den blev faktiskt rätt god och jag är lite stolt :) Vi hörs och ses alla fina ♥



Addict

Mitt liv har mamma-Anna-Benny-brist just nu! Hade känts bra med en dos snart.


Måndag

Heej!! Ikväll känner jag inte för att sätta på datorn så kör mobilblogg, om ni ville veta. Läget är bra iallafall! Fötterna är bättre idag vilket gör mig väldigt glad och det har varit en bra dag :) Var lite opepp på allt imorse men seminariet gick bra, det var kul att träffa alla fina klasskompisar, åt en god lunchmacka, pluggade lite själv på Eden, tog en låång kaffepaus med Lisen och sen hade vi första styrelsemötet med nya styrelsen, vilket kändes givande och bra :) Tog bussen hem och har nu krupit upp i soffan med bra tv, yoghurt och halsduksfilt. Älskar att mysa med mig själv just nu :D Puss och ta hand om er!!!


Söndis i Löndis

Hej bloggen! Idag tog jag en taxi till sjukhuset för att jag ville veta vad det är för fel på mina fötter och om jag eventuellt kunde få någon hjälp i form av bandage eller kryckor eller liknande men läkaren gjorde som jag tycker att läkare alltför ofta gör - fick mig att känna mig som att jag var dum som ens gick dit och att det ju var helt självklart att fötterna inte var brutna så vad gjorde jag där då? Anyway, strunt i det, de röntgade och kände iaf och kom fram till att det bara var att vänta ut. Så det ska jag göra nu och så kommer det säkert bli jättebra :) Hoppas det går hyfsat fort bara!

Jag lyckades handla massa mat i alla fall och tog mig sedan hem och har tvättat, ätit, gråtit för första gången till Extreme Home Makeover, pluggat lite och myst runt. Tycker för en gångs skull att det är väldigt skönt att vara själv hemma :) Kanske för att jag är lite extra blödig och gråtmild nuförtiden, men det är bara mysigt :) Nu väntar jag på att Johi ska logga in på skype så att vi kan pussas hejdå innan hon åker, sen diska, duscha och somna till något bra på datorn.

Ska kicka ätstörningens arsle nu med och bli lika cool som blondinbella och många andra! PUSS ♥



Hemma!

Waaaah!! Hemma i Lund igen! I min numera tomma boning på Styrbjörn Starkes gränd. Ville har flyttat ut och hyresvärden är på semester, det känns rätt skönt faktiskt :) Men konstigt att plötsligt vara här igen, sitta i fåtöljen med laptopen som om det hade gått två veckor precis som vanligt. Det har det ju inte riktigt liksom, och jag tänkte vara sådär brutalt ärlig mot er och säga att jag ser på dessa två veckorna med blandade känslor, och på framitiden...
Vad snackar jag om? Jag vet inte.. men jag har inte kunnat njuta så mycket i Thailand som jag hade tänkt och hoppas, tyvärr. Och allt beror egentligen på migsjälv och min egen inställning till saker och ting.

För det första så har jag märkt att ät-tankarna var starkare än jag trodde.. Alla bikinimänniskor, den slappa livsstilen, maten och festandet satte verkligen sina käppar. Och som jag hatar det!! Och så fruktansvärt onödigt jag tycker att det är! Och så besviken jag blir att jag fortfarande låter det påverka mig så mycket. Utseendefixering över huvud taget har tagit upp alldeles för mycket tankar under denna resan. Jag fick ju precis i början ganska rejäl akne pga av solkrämen som blev till stora variga finnar i ansiktet som höll i sig ca en och en halv vecka och tyvärr tog bort massa av min partypepp och tog upp massa tankar, oro och noja istället. Både över nuläget och bestående ärr osv.. för små ofarliga finnar i ansiktet! HATAR att de påverkar mig så mycket.

För det andra har jag varit allmänt rädd för olika åkommor, skador, sjukdomar, bett med mera som kan vara farliga. Inte likt mig och det gjorde att jag inte kunde släppa den oron helt förrän nu hemma. Vilket jag ändå inte riktigt gjort då jag i onsdagsnatt lyckades med konststycket att skada båda mina fötter såpass att jag resten av resan har haltat fram med vänner som stöd för att över huvud taget kunna ta mig fram. Det lite roliga är att jag inte kommer ihåg vad jag gjort och det lite tråkiga är att det fortfarande inte blivit bättre alls. Detta hade jag iallafall också en ganska dålig inställning till och har varit rätt nedstämd pga av det.

Sen har jag tänkt väldigt mycket på folk härhemma och saknat, framförallt mamma och Benny. Saknar dem så sjukt och önskar de var här nu!

Såklart har det varit en jättehärlig resa, alla har ju mått bra och vi har solat, badat och festat och haft det riktigt riktigt gött!! Det är därför det är så störigt att allt det grymma överskymms av mina negativa fokus.. Jag måste jobba mer med mig själv och jag är inte så pepp på det helt enkelt..

Men det löser sig! Det är ju ingen fara egentligen, allt kommer bli bra och det allra mesta är redan jättebra. Jag blir bara återigen trött på mig själv och mina egna tankegångar.. Och det är frustrerande! Vet inte riktigt hur jag ska avsluta detta inlägget.. Så jag avslutar det bara. Hejhopp, ni är fina ♥♥

RSS 2.0