Nu räcker det

Fina goseläsare! Ber om ursäkt om ni klickat er in här och blivit besvikna flera gånger nu för att det aldrig kommer någon uppdatering. Det är ju inte så kul :( Men jag har funderat på att träda in i en ny blogg-fri era av mitt liv. Har ju bloggat till och från i nio år, för att det vart kul och jag inte kunnat hålla mig ifrån det rikitgt. Men känner lite nu att det kanske är dags att testa ett lite längre uppehåll, eller att sluta helt. Det får vi se. Vill jag skriva så gör jag ju det såklart men säger lite små-hejdå iallafall så slipper ni klicka in och bli besvikna :) Puss och haj och kolla in denna goda Mika-låten om ni inte har något bättre för er. Så kan ni briljera och sjunga med sen när den kommer på korrefesten nästa fredag som ni kommer närvara på :D Tjarå ♥
 

Nystartar

Tja! Hatkärlek till bloggandet med känner jag nu men kan ju ändå inte hålla mig.. Jobb igår, sista på länge, och sen myskväll hemma. Idag har jag packat, sytt klart min tygpåse och blivit bortskämd av mo med thai och kaffe :) Nu sitter jag på bussen ner till Lund med Håkan i lurarna. Imorgon kickar vi igång med ny kurs, nytt boende, första besöket på äs-enheten i Lund samt en ansiktsbehandling på det. Lika bra att ta allt på en gång. Nu jävlar kör vi bara.


Laughing

Fredagsmyser med mig själv och gillar det :)


Hur det står till

3 timmar och 45 minuter kvar på jobbet. B har gått hem och vi kommer inte höras ett ord innan sommaren och det känns i ärlighetens namn lite tungt just nu. Dani går hem kl 17 och då är jag själv i kassan sista tre timmarna, de e ba å köra :) Hoppas att jag hinner köpa naturgodis på Coop påväg till pendeln sen men det är tvek på det! Nu kan ni skriva upp allt detta i era Hanna-böcker och se till att ha en trevlig fredag <3


Gottskär

Onsala är fint men lite för långt från allting och helt fruktansvärt att åka kollektivt ifrån. Känner mig typ isolerad här ute på halvön när jag inte har tillgång till bil och förlorar lön för typ 1,5 timmar om dan när jag ska ta mig till och från jobbet. Retar mig helt enormt på det. Annars har jag träffat Lisis idag för första gången sen jag va i USA i september! Jullan kom över också och vi insåg bland annat hur mysipysigt det är med hemmafika :) Nu Grey's och imorgon jobb.
 

Plötsligt händer det

Vad gör man bäst när man plötsligt får ett litet bakslag och det knyter sig i bröstet? Jo, sätter på ett avsnitt Grey's Anatomy under gosefilten i nattmörkret och går sen och lägger sig och väntar in en ny dag :)
 
 

Denna onsdag

Hej! Jag började denna dag med ett tidigt besök nere i Varberg. Där blev jag inringd till hatälskade iken och fick jobba 12-20:45. Stängde bistron med Benny :) Nu sitter jag på Coop och väntar på att bli upplockad av mo, vilken lyx va! Råkade impulsköpa tre böcker för 75:- i min väntan, hoppas de är positiva och mysiga för det känner jag för nu!

Just nu och framöver ska jag fokusera på en enda grej mer än allt annat. En grej som är första steget i lösningen på alla mina problem och grunden för att jag över huvud taget ska kunna må bra. Det känns svinsvårt, nästan omöjligt, men nu jävlar ska jag utmana migsjälv riktigt jävla hårt och bara göra dethär. Ni får veta när jag klarat det, va så säkra :)


Gött är det!

Älskade läsare, som ni säkert redan upptäckt i era liv så är inte lycka ett tillstånd utan en känsla. Och jag kände känslan idag! Efter att jag druckit en god cappuccino som la sig som en varm filt i magen med en fin vän över ett samtal om våra spännande framtidar så var den plötsligt där, lyckan. Den la sig precis som cappun som en varm filt i magen och hängde med hela vägen till Ica Maxi med päronen och hem igenom köttbullemiddagen och tv-kvällen. Harmoni är ett utav mina favoritord för såna här tillfällen. När livet känns ganska lätt, roligt, mysigt och spännande. Gillar att skriva om det här när det händer för att komma ihåg det vid tillfällen då filten inte finns där, så att man vet att det bara är att vänta ut och att den rätt vad det är kommer tillbaka. Godnatt, sov gott och må filten vara med er! ♥
 

Berättelsen om Pi

Denna måndagkväll var jag, mo och lillskiten på bio och såg Berättelsen om Pi. Den var superduperbra! Annorlunda, rolig, fin, spännande och färgstark. Och verkligen en upplevelse i 3D. Rekommenderar varmt!


I en annan del av världen

Håller på att sy en tygkasse men så tog plötsligt all den vita tråden slut så jag fastnade framför gravida Sofi Fahrmans semesterbilder en stund. Ser ju inte helt fel ut eller vad säger ni? Vet inte om man plågas eller drömmer sig bort mest av såna här bilder men lite fina färger kan väl inte vara till så stor skada så jag utsätter er för dem också :)
 
 
 
 

Solsidan

 
Idag tyckte till och med jag att det var lite härligt ute trots januari. Eller mycket härligt! Gick längs vår lilla fjord, kisade och låtsades att det var sommar eller ett annat land :) Sen har jag bara vart en snabbis på Frölunda Torg och nu blir det snart pizza. Vill verkligen jobba! Alltså verkligen, kortpass, matsal, allt funkar just nu bara jag får komma till iken och tjäna lite cash typ. Men det är svag period och endast 1% chans att jag behövs enligt chefen. Så det är ju lite tråkigt...haha. Kommer klättra på väggarna men det är säkert nyttigt det med. Pussisen 
 

Heeeemmmmaaaa!

Kära blogg, igår var jag på föreläsning om etik för personalvetare som inte var så intressant och sen på kvällen lagade vi god saffranslax plus cheesecake och lite vin. Idag har jag tagit mitt pick och pack och flyttat för tredje gången i Lund. Tur att jag inte har några möbler men det blir förvånansvärt mycket grejer ändå! Så tur att fantastiska Amandy ställde upp och hjälpte mig köra upp allt till nya cribet, tack tack tack! <3 Sen städade jag iordning gamla rummet och satte mig på tåget hem till onsalis igen. Var ju nyss här men känns gött ändå att ligga här på soffan med familjen Tremblay i krokarna :) Nu är det dags för nattning. Sov gott <3


Ajsing bajsing

Alltså aj aj vad ont i huvudet jag har! Hade igårkväll med. Inte en liten molande värk utan sådär så det bara spänner och dunkar innanför skallbenet att man knappt orkar kolla på tv och det känns som det enda man kan göra är att gå och lägga sig och sova bort det. Har tagit både ipren och migräntablett (men har svårt att tro att det verkligen är migrän) och nu har det kanske äntligen lättat lite lite. Fattar inte vad det är? Orkar nog med ett Grey's avsnitt till ändå och sen blir det läääggdags :)
 
Här är förrästen mitt nya ghetto mobilskal. Coolt va? Va jättekul att göra så funderar på att köpa på mig ett gäng till och go crazy. Godnatt ♥
 
 
 

Torsdag

Sov lite dåligt och vaknade tidigt denna morgon så gick upp och gjorde iordning en god frukost som jag för första gången tog med mig in på rummet och åt i sängen i mörkret i duntäcket framför två avsnitt av Grey's anatomy. Det var myyysigt det! Sen tittade solen fram och som den soldyrkare jag blivit denna årstid skyndade jag mig ut och laddade lite energi. Nu blir det lunch och sen avsluta psykologimetoden. Sen är jag ledig i 10 dagar tills arbetsrätten äntligen sätter igång. Ingen mer beteendevetenskap och ett betydligt högre tempo gissar jag på. Ser typ fram emot köttandet och att inte ha något liv :)
 

Hos dig har jag allt

Jag saknar dig för att du kände mig så bra. Du var nog den som kände mig bäst av alla, kanske förutom mamma då men det är ändå inte på samma sätt. Du visste hur jag funkade, och du fattade så bra. Jag kunde berätta allt för dig, alla känslor och alla tankar och du lyssnade och förstod och sa något klokt tillbaka, alltid. Du kunde mina beteenden och mina mönster utan och innan och lät mig vara precis exakt som jag är. Du älskade mig just för att jag är som jag är och jag hade ingen anledning att försöka vara annorlunda. Ingen anledning att sminka mig eller göra mig till, du ville ha mig utan allt det där. Det kan jag sakna, att känna mig så underbar i dina ögon. I just dina ögon också. Du som har den finaste personligheten jag vet. Jag saknar att bara vara med dig, bara få vara jag med dig, få prata ut och känna mig förstådd. Jag vet nu att det inte ska vara du och jag och det känns bra att veta det och att ha tagit det steget i rätt riktning, men man får sakna lite också ibland.

Kotten

Igår blev förrästen min nåldyna klar som jag fick i form av ett sykit av min lillebror i julklapp. Den föreställer en igelkotte, var jätterolig att göra men blev lite skev pga att jag gjorde lite fel. Jag döpte henne till Kotten i alla fall och knödde ner henne i nya syskrinet :) 
 

Kära vädergud

Utsikten från bussfönstret i förmiddags. Ni förstår ju! Att det är vackert runt omkring en gör så mycket för humöret. Gradantal och nederbörd spelar mindre roll men det rent estetiska är fasen viktigt! Ge mig färger som skiftar i annat än grått och brunt. Nähej i Sverige slår inte alla löven ut förrän i maj nej.. men en blå himmel och en gul sol hade iallafall varit lite finare.




Kul cykelhjul

I helgen fick jag inget jobb så var tvungen att vara ledig. Tog då tillfället i akt att bland annat göra nya naglar, laga 13 tapas hos Lisa följt av utgång samt fika med moen dan efter :) Idag har jag också varit ledig och fixat med grejer hemma. Imorgon 8:15 åker jag till Lund igen. Känner mig just nu mest fett opepp på detta nya året och framförallt de tre första månaderna. Kan inte säga nog hur mycket jag hatar dem. Hösten och september har en ny fräsch härlig känsla men januari har INTE det, enligt mig. Får helt enkelt hoppas på att bli positivt överraskad detta år och kanske försöka bidra liite till att det ska hända, om jag orkar ;) Pussen på er


Gott folk,

jag gör just nu något så relaxat som att tar mig ett bad i vårt massagebadkar. Första gången och det är ganska skönt men alltså fan, tror ändå inte att detta är min grej :( Vill att det ska vara det men alla tre gånger jag badat badkar i mitt liv känner jag mig mest matt och varm i huvudet och lite som en rosa svettig deg. Nu ser jag fram emot den kalla duschen som står näst på tur!


Call your mother

Jag älskar ju att brodera, som ni kanske vet. Det är så mysigt och rogivande och lagom kreativt på något sätt. Att se ett tv-program utan att brodera/handarbeta samtidigt är som att sola utan sol, en julafton utan kalle,  pizza utan cola, bajsa utan tidning, ja ni fattar grejen. Dock är det lite svårt att veta vad man ska använda de små broderade sakerna till, de är ju mest roliga att göra och tyvärr inte så balla att se på eller ha i hemmet dessa årtionden. 
 
Men nu blev jag alldeles nyss klar med en liten kudde som jag hållt på med under hösten, som kanske skulle kunna få ta plats i någon soffa någonstans utan att bidra med en alltför tantig prägel. Call your mother står det på den. En text som jag såg på en annan dyr kudde på nätet och tyckte var lite gullig. För jag tolkade den som att när man inte vet vad man ska göra så kan man alltid ringa sin mo, så vet hon kanske. Men sen har jag fattat att det nog är meningen att man ska tolka den som en påminnelse att inte glömma att ringa sin mo lite då och då. Man får väl tolka den som man vill, men tycker min tolkning är sötast :) 
 

Råbiff

Som den bloggare jag är har jag självklart länge varit nyfiken på dethär med den något hypeade råbiffen. Hur gott kan rått kött med en rå äggula på egentligen smaka? Dessa funderingar visade det sig att även Jennie gick runt och bar på. Men vi kände båda att hur kul är det egentligen att lägga 200 spänn på restaurang för att testa och så visar den sig inte vara så god som alla säger? Inte så kul. Så för att undvika det slog vi igårkväll slag i saken och inhandlade lite nötytterfilé på Ica samt lite annat smått och "malde" (läs finhackade) vår egen biff. Tyvärr slank bara halva biffen ner innan illamåendet tog över och vi avrundade middagen med att dela på en chokladkalender istället. Men vi var ändå nöjda över att ha testat och stillat nyfikenheten för ett tag, även om vi misstänker att just råbiff kanske bör ätas på restaurang för att göras rättvisa. Än finns det alltså hopp för den lilla jäveln!


Relax

Inte riktigt lika nice som fot mot strand men väl en fot på pall med bok i knät. Och har faktiskt Grekland som bakgrundsbild på telen. Får duga :)


Vill ha vårvärme + sol

Eftersom att jag inte tar några kort på min värld nuförtiden så tänkte jag att jag kan ju istället visa er jackan jag klickade hem från H&M häromdagen: 
 
 
Sjukt fin tycker jag den ser ut så hoppas jag är lika nöjd med den väl på plats sen :) Idag har jag jobbat igen och imorgon också. Skönt! Nu ska jag lägga mig och läsa och kanske drömma någon mysig dröm? ;) Puss natti ♥

Hem

Herregud vad jag ser fram emot den dagen jag har skaffat mig mitt egna riktiga hem, förstahandskontrakt eller bostadsrätt, etta eller tvåa, i Göteborg eller Lund eller någon annan stad, själv eller med någon annan - bara mitt första riktiga hem som jag verkligen vill ha och inte bara har nöjt mig med, som jag planerar att bo i ett lite längre tag och som jag verkligen ska satsa på. Ett hem som jag lagt majoriteten av mina sparpengar på och som jag ska packa upp alla mina genom åren insamlade hem- och inredningsprylar till och tänka ut en inredning till och inhandla de saker som behövs till. Jag ska välja tallrikar, kaffekoppar och soffa med omsorg och sen ska jag bjuda hem vänner och bekanta på kaffe när jag är klar. Sålänge fortsätter jag att samla på mig prylar och använder de som får plats i mina tillfälliga små boenden. Här är t ex den nya impulsinhandlade planchen och jordgloben, syskrinet och pepparkaksburken som jag fick i julklapp: 
 
 

RSS 2.0