Idag idag

Humör: upp å ner
Gjort: varit på DV, spelat sims å suttit här
Planer: träffa vänner!
Ser på: dataskärmen
Lyssnar på: de andra i boningen
Läser: bloggar
Äter: pumpasoppa bland annat!
Dricker: vatten å mjölk å näringsdrycker
Bästa: förhoppningsvis ikväll
Sämsta: klump i bröstet (ej cancer :P)
Väder: vitt

Svinfint

ÄLSKAR när världen går i gult-oreange-limegrönt-rött-brunt!! ÄLSKAR hösten verkligen! Och älskar julen och att den snart står vid dörren ;)


snabbis

Jag har alla roliga bilder på datorn där nere... tyvärr! Om 3 minuter sticker jag till DV, det är tisdag = domedagen (vägning) idag och jag har sovit dåligt hela natten..

blablabla

...sitter och lördagssegar framför datorn och läser bloggar och uppdaterar mig på facebook... tänk vad många människors liv jag kan få en inblick i egentligen! Kan nästan se vad alla jag någonsin träffat håller på med nuförtiden. Har man tur hittar man den här stekiga pricken:

nu verkar det kanske kanske som min övertalning att åka till panduro outlet i ullared har gått i lås YES!!! Här ska shoppas julpyssel ;)


Klaaag och gnäll

Gode gud, fyfan vad det känns jobbigt. Är så trött på min hjärna som inte kan tänka och förklara vad den menar, känner mig helt jävla missförstådd istället hela tiden. Pallar inte att ätstörningen ska få förstöra allt, att den får mig att bara vilja sitta hemma hela helgen och inte träffa någon, samtidigt som den tvingar mig att jag måste göra just det och att jag måste gå mina korta rullatorpromenader och rundor på stan nu när jag äntligen får det.

Pallar inte allt jävla positivt tänkande och mental träning som man måste ha HELA TIDEN och att det alltid måste komma från ensjälv, att man måste kämpa själv HELA TIDEN, att det verkligen inte räcker med att bara äta. Kan ingen fixa detta åt mig? Måste jag anstränga mig själv hela tiden? Finns det ingen mirakelfix eller något.

Varenda liten tanke måste jag ta tag i och ändra på. Kan inte ens tänka som jag känner att det är hopplöst och att jag aldrig kommer bli frisk för då är det också fel och just det jag måste ändra på för att kunna bli frisk. Palla ändra tankarna!!! Det är ju verkligen det jobbigaste!!!! Det är ju inte bara tankarna om mat och träning heller, utan alla jävla tankar, det är som att ändra alla sinavanor på samma gång. Och jag får sån prestationsångest att jag måste göra det hela tiden med, att jag måste ta tag i dethär. Men samtidigt är jag så jävla lat och gräver ner mig i negativa, destruktiva, dysfunktionella banor hela tiden, SAMTIDIGT som jag äter felfritt och går upp i vikt så kan inte ens vara glad för att jag är smal längre.

Och det sista där var verkligen också en sak som jag INTE FÅR/INTE SKA tänka, fel fel fel och nu kämpade jag inte tillräckligt.

Herrgud förlåt, tur att det är min blogg och att inte så många läser för detta var ju helt onödigt egentligen...

haha

har inget att göra så jag kollar igenom min gamla dagbok från 2008 då jag skrev en halv sida varje dag om vad jag gjorde och tänkte och så, och haha 90% av dagarna slutar med en kommentar om ---> Percy ;)

typ såhär kan det se ut:
"...Kl är tre. Johi sover här. Jag älskar Percy <3"
"...Nu ska jag göra mig iordning. Jag vill tro att det kommer bli jag och Percy en dag""
"...Vill ha Mr Percy! Jag tror vi är menade...some way some day some how <3"
"...fick sms av Joel igårkväll 'God jul :)<3' var bara tvungen att skriva det! Men jag svara och nu är det han som inte svarat sist så... och peeeeeeeeercy <3"
"...Har fortfarande sjukt ont i huvudet. Vill fortfarande ha Percy. Inte mycket ändras egentligen..."

och så fortsätter det, jag säger då det jag säger då det... tur att dessa dagar är över!


Maten

Hejhej!

Alltså ni fattar nog inte hur mycket jag äter på dagarna. Så jag ska berätta för er:

Till frukost finns det tre olika att välja på;
1. 2dl yoghurt med 1dl flingor/müsli, en mjuk smörgås med pålägg och grönsak, 1 ägg, 1 glas juice
2. 2dl yoghurt med 1dl flingor/müsli, en mjuk och en hård smörgås med pålägg och grönsak, 1 glas juice
3. en portion gröt med mjölk och en sked äpplemos/sylt, en mjuk smörgås med pålägg och grönsak, 1 glas juice

Sen till lunch en normal portion lagad mat enligt tallriksmodellen, alltså en rätt stor portion (2dl ris/3dl pasta/3 potatisar/ 3dl soppa + macka osv...) och en frukt efter det och 1 glas mjölk

Sen mellanmål nr 1 som kan vara massa olika saker men det ska vara något från tre näringsgrupper, mjölkprodukt + flingor/gryn/bröd + frukt/grönt. Alltså t ex yoghurt med musli och torkad frukt, liten yoggi med skorpa och ett glas juice, macka med pålägg och ett glas mjölk, fattiga riddare med sylt, smoothie med havregryn, skorpor i mjölk + en frukt, gröt med sylt och mjölk m.m.

Sen middag som är likadan som lunchen minus frukt efter.

Sen kvällsmål som är likadant som mellanmålet.

Till detta tillkommer 3 näringsdrycker varje dag efter tre av målen. Varje näringsdryck innehåller 300kcal, alltså 900 extra varje dag utöver det normala.

Till detta får jag inte röra mig över huvud taget heller. Får inte gå till bussen eller gå ut en kvart på en promenad eller gå på stan eller något sådant. Jag måste sitta still så att jag inte förbränner någonting.

Och vill jag ha något extra, typ godis/fika/glass/chips/latte eller vad det nu kan vara så är ju det upp till. Varje vecka fikar vi dessutom på dagvården, alltså bakar något som vi äter. Och varje måndagkväll har vi en extra utmaning till middag, typ pizza/hamburgare/crepes m.m.

Det tog några veckor för mig på dagvården att följa allt detta självmant, men det gör jag nu och som ni förstår går jag upp i vikt. Jeansen blir tightare för VARJE dag, skojar inte. Har svårt att tro att jag inte skulle gå upp av bara maten när jag inte rör på mig, ibland känns det verkligen inte som det är normalt att äta så mkt och sen är det näringsdrycker upp till som inte ens någon annan äter - som dessutom får röra på sig normalmycket.

Men upp i vikt ska jag, bara de inte tvingar upp mig för mycket och bara jag kommer få jobba med självkänslan ordentligt sen så jag trivs med min nya kropp och inte gör som ALLA andra som kommit tillbaka för andra, tredje och fjärde gången till dagvården och gått upp och ner och upp och ner på olika behandlingar i 10-20 år utan att bli friska, det känns typ inte så jävla lovande ibland...

aja, nu är det lunchtid.. ses! <3

ni är bäst

Tack för era fina kommentarer och för att ni är så snälla och underbara och för att ni säger att ni väntar på mig och för att ni bryr er och för att ni hör av er och för att jag har er, jag kan skratta mig lycklig för det! Älskar er fina vänner <33

Mår bättre och bättre och hoppas ni mår underbart <3333

Skäms för migsjälv och min självupptagenhet....


RSS 2.0