P

Sommaren har kommit tillbaka! Jag ska på sittning med tema P


Friday

Godmorgon från föreläsningssalen! Såhär tidigt har vi aldrig börjat :) Sociologi delkurs 2, och ikväll blir det storslagen tentasittning :) Imorgon får jag storslaget besök :) Ha en superfin fredag!


JAAAA!!!

Äntligen har blogg.se skärpt till sig och fixat så att vi också kan mobilblogga :) med deras nya app :) Åh det var verkligen på tiden och nu hoppas och tror jag att det kommer bli så mycket lättare och smidigare att bara slänga in ett litet inlägg då och då om inget särskilt :)

Gud så bra :)


Onsdag

Första tentan, check! Om man inte får göra om den då men det orkar jag inte tänka på. Efter tentan igår gick vi och lunchade på ett café, hängde kvar i stan och fixade lite utklädningskläder till fredag och sen rundade vi av med tacokväll hemma hos Lisa :) Så skön dag!

Idag är en mittemellan dag av frihet, då nästa kurs inte börjar förrän imorgon och på schemat står en promenad Lund runt kl ett och sen bowling på kvällen. Just nu ligger jag i soffan med största utmaning att hitta något bra på play. Puss puss ha en fin dag!



Vill att dessa skor ska få följa med mig hem och bosätta sig på min skohylla istället. Får se om jag gör det till verklighet snart.... :) :)

DAG 15 - MINA DRÖMMAR

Jag drömmer om att bo med min pojkvän. När jag läser bloggar om folk som gör det eller hör folk prata om att dela vardagen med någon, komma hem på kvällen och bara ha sin kille där, han som man älskar mest! Laga middag tillsammans eller till varandra och allmänt vara nära och kunna nudda varandra lite då och då, även om man gör olika saker.

Jag drömmer också om ett liv som diagnosfri. Ett liv helt utan rädsla för att gå upp i vikt. Där fokus på mat, förbränning och vikt inte har något utrymme alls och istället lämnar plats för andra, roligare och tusen gånger mer givande saker!

Jag drömmer också om att göra något lite galet en dag. Typ flytta utomlands med min familj och/eller vänner och testa livet där, eller bara åka iväg på en ovanlig resa. Lite vad som bara det helst är ett plötsligt infall och man tänker att varför inte och bara testar :)

Och så drömmer om att alltid ha vänner och familj omkring mig som är friska och lyckliga och om att gifta mig på något fint ställe med massa fint folk närvarande och leva i ett långt och lyckligt äktenskap med barn och sen barnbarn och hela den grejen!

Så ligger det till :)


Höst i Lund

Hej bloggen :) Lagom till tentapluggandets allra sista och mest intensiva dagar så visar Lund sin finast höstsida. Men det gör absolut ingenting då jag inte pluggar speciellt intensivt ändå :) Mitt humör vet jag inte riktigt hur det är. Vet inte om det är för att jag är mer själv än vanligt som jag börjar tänka och känna efter på ett sätt som det var längesen jag gjorde eller vad som är grejen med att ingenting känns riktigt 100. Samtidigt som jag känner mig riktigt lycklig ibland. Lite dialektiskt detdär! Nej, jag ser fram emot tisdag eftermiddag som fan. Det ska bli gottiggt :) Puss natti <3


Lörre

Hej hej! Sittningen igår blev rolig och jag är glad att jag gick dit :) Fick träffat på lite nytt trevligt folk och avnjutit mycket fin mat! Lite slösigt bara att servera lammrack till en sån som mig som bara gillar korv och biffar typ men åt så gott jag kunde och tyckte till och med att rödvinet var gott :)

Just nu sitter jag och drömmer mig bort till allt som är roligare än att tentaplugga, och drömmarna hamnar oftast hemma i Kungsbacka/Mölndal faktiskt. Saknar mina ikeakompisar, kareokekvällar, espressofikor och rundor på stan. Saknar Julia i Uppsala med! Jag hoppas att jag snart kommer känna att jag passar in och hör hemma här med!

Kanske hinner jag komma på något exempel på globaliseringen och nätverkssamhället idag innan jag ska på promenix med Sofia, annars får det vänta till senare :) Puss och kram


DAG 14 - VAD HADE JAG PÅ MIG IDAG?

Hej mina fina! Tänkte ta upp en gammal grej, nämligen denhär listan som jag började på i december förra året. Tänkte att om vi har tur hinner jag kanske klart med den innan december iår? Allt går om man vill. Så vi kör. Dagens tema faller dock lite på att jag inte har någon bild att slänga in på dagens outfit... tror det är därför listan stannade till vid dag 14. + att dag 10 är exakt samma. Så vi får detta mindre tråkiga tema överstökat bara tycker jag och skriver att jag hade jeans från gina, blommigt fint linne från Canada och min mysiga Juicy-tröja :) Puss natti, hörs imorgon ♥


Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


Fredag idag!

Hallå :) Idag är det fredag och den speciella lilla känslan är på plats. Även om detta inte kommer bli en pluggfri helg. Jag sitter just nu i biblioteket och har väl typ gett upp för idag. Har inte varit överdrivet ambitiös, utan sådär lite lagom :) Strax ska jag iväg hem till min kompis Elin och dressa om för ikväll blir det sittning på ÖG's. Är inte taggad till tänderna tyvärr men det är ju alltid trevligt med trerätters och att göra sig lite fin. Lova att ha en underbar helg!!!



Torsdag - 4 dagar till tenta

Heeej bloggish! Igårkväll var trevligt! Eller hela dagen var trevlig! Vi satt på biblioteket och kämpade hela dagen, skippade matlådor för en gångs skull och gick till nation och åt, och sen köpte vi med lite sushi och en flaska vin som vi diskuterade tentafrågor över hemma hos mig senare på kvällen :) Idag har vi haft vårt första muntliga seminarium, sen pluggade jag bara lite och åkte hem och handlade och städade istället. Jag hatar att städa. Alltså verkligen! Älskar att ha det rent men hatar att städa. Speciellt toaletten som jag gjorde idag. I framtiden ska endast min man städa toaletten :) Nu har jag käkat och skjutit på dammsugningen så den ska jag strax ta tag i och sen är det myskväll med mig själv :) Puss ♥



Tisdag - en vecka till tenta

Hej bloggen! Hoppas ni mår bra därute. Jag har ganska precis kommit hem från mitt livs tårtkalas hos Lisa, Karin och Lena. De kan verkligen konsten att baka och bjuda på det! Så fint och gott :) Trots den mysiga tillställningen och en annars bra dag med bra plugg, så känner jag mig inte riktigt som mitt allra soligaste jag... Vet inte riktigt vad det kan bero på. Vill kunna skratta och vara glad lite lättare!

Lagade godaste laxen till middag i alla fall, eller bara en vanlig lax med potatismos men god var den och jag kommer vara stolt över att ha den i min matlåda på torsdag. Puss och sov bäst!


Före & Efter

Har gjort om i mitt rum lite sen jag flyttade hit för två veckor sen, och nu känner jag mig färdig och väldigt nöjd. Trivs som fisken i vattnet och känner att här vill jag vara ;) Ligga på kvällarna och läsa om Marx och så..

När jag först kom hit såg det ut ungefär såhär:



Just nu, när jag sitter vid mitt skrivbord, ser det ut såhär:




Här kommer jag nog kunna överleva ett litet tag :)

Söndagskväll

Hej! Sitter just nu i mitt rum i Lund och mamma håller på och fixar lite grejer, ska visa sen :) Hon är så snäll och fixig! Har haft en underbar helg hemma och jag måste säga att just nu känns det faktiskt ganska tråkigt att vara tillbaka. Mamma är ju kvar men kan tänka mig att jag kommer känna mig rätt ensam när hon har åkt. Trots alla fina människor här.. Men det får jag ta då! Nu ska vi snart ut och äta på restaurang :) Underbar helg som sagt! ♥

Ordning & Reda

Hej! Nu är det ordning och reda bland mina papper. Har suttit hela morgonen och skrivit ut, betalat, fört över, skrivit under, postat och sorterat in i pärmar. Känns så skönt när sånt är avklarat :) När nästa csn kommer så ska jag göra en ordentlig budget och försöka ha lite mer koll, för det har jag tillåtit migsjälv att inte ha såhär i början ;)

Skönt att komma hem igår! Åt middag med fina familjen och packade ner halva rummet som jag ska ta med mig på söndag. Nu ska jag sätta mig i bilen och köra till Varberg, sen klippa mig, träffa Johanna och Lisa och sen ska jag vara hos B tills jag åker till Lund igen. 8 månader har vi varit tillsammans idag ;D Puss på er, trevlig helg! ♥


Fredag?!

Godmorgon :) Det känns som fredag idag tycker jag! Har gjort så hela veckan. Kanske bara för att jag ska åka hem direkt efter sista föreläsningen idag. Hem och äta middag med familjen. Det är typ fredagskänsla över det :) Nu ska jag alldeles strax slänga mig på cykeln i allafall, börjar dagen med en föreläsning av en författare till en bok vi läst. Lite kul! Ha en underbar dag!


Girls

Idag har jag befunnit mig på biblioteket med näsan i en bok kl 10-18, och lite pauser såklart. Börjar känna mig lite trött på att läsa om olika sätt att bryta ner, analysera, kategorisera och sortera in alla mänsliga beteenden och samhällets uppbyggnad i små fack. Kan det inte bara få vara som det är, känner jag just nu! Unnade mig en fika med två klassisar efter plugget iallafall för det var vi såå värda :) Nu ska jag bara läsa lite lite till och sen sova gott. Godnatt mina skatter :)


Tisdag

Hej! Sen 2sekundersströmavbrottet i söndags har vi inte haft något internet här. Men nu är ett nytt modem fixat och allt funkar bra :) Eftersom att jag har min bäbis har jag klarat mig bra ändå och det enda jag saknat har varit att kunna kolla på play och att blogga lite då. I söndags lagade vi banan i ugn hos Elin och tittade på film och igår och idag har jag mest suttit på biblioteket och läst. Börjar bli ganska grötig i huvudet nu! Men på torsdag åker jag hem och ska inte öppna en bok på hela fredag, lördag eller söndag :) Kommer bli en bra helg. Nu macka och Ensam mamma söker! Puss ♥


Saknar

I miss you, like everyday
Wanna be with you, but you're away
I said I miss you, missing you insane
But if I got with you, could it feel the same

It don't matter who you are
It's so simple, a feeling
But it's everything no matter who you love
It is so simple, a feeling
But it's everything



Igårdagen

Tävlade mot beteendevetare, socionomer, samhällsplanerare och statsvetare, förfestade hos bästa Lisa, Karin och Lena medans Lisa bakade bröd, och gick ut med fina tjejer på Sydskånska. Bra lördag :)


Ny halsduk

Jag köpte en ny halsduk igår som jag nog kommer gilla i höst/vinter :)


Fem inbokade saker att se fram emot:

  • Klipptid hos en duktig frisör i Göteborg!
  • Premiärföreställning med mamma på Operan!
  • Sittning på Östgöta Nation!
  • Benny kommer på besök!
  • En helspadag med behandling och brunch med Julia på Hagabadet!


Tröttis

Jag orkar verkligen inte skriva om något intressantare än vad jag ska göra och har gjort på dagarna, så det får va så! Idag har jag gjort precis det som jag skrev imorse minus skype med älskling. Blev 6 st matlådor! Tog två timmar och hela köket blev rödprickigt, men nu behöver jag inte laga mat på en vecka nästan. Hoppas det är gott bara för jag har inte smakat :) Nu vill jag göra något roligare än att sitta vid datorn men jag vet inte riktigt vad...

Jag och Sofia har nästan likadana cyklar för tillfället :) Så HIMLA bra att jag får låna Karins!

Torsdag

Godmorgon :) Såhär ser jag ut idag. På dagens schema står föreläsning, informationsmöte med ett utskott i vår programförening och sen plugg på biblioteket. Ikväll ska jag laga matlådor och skypea med B :) Nu när ni vet allt detta så får ni ha en fin dag ♥


Livet på en pinne

Nyss hade jag ett moment. Satte på tv4play som funkade perfekt på min älskade dator, kröp ner under mitt varma täcke och kände en stoor tacksamhet :) Nu ska jag testa mina nya kuddar och imorgon fortsätta att utbilda mig.
Sov gott ♥


Ärtsoppa

Jag har nu äntligen lyckats komma på hur man gör för att stänga av blixten på photo booth! Så bara för det får ni här en bild jag precis tog på mig och ärtsoppan som jag åt framför datorn :)

Det var roligt på Ikis och jag fick köpt en hel del. Ska ta ner lite grejer hemifrån sen också och när rummet är helt klart ska ni få se före- och efterbild :) Spännande va?!

Ikväll blir det lite mera läs i sociologiboken (men läser om feminism nu så det är lite bättre) och så Bonde söker fru och kanske en promenad på det om gaserna i magen blir för mycket ;) hehe, puss på er!


IKEA

Hej gullisar! Nu åker jag till IKEA för att försöka piffa till mitt rum lite :) Ha en bra dag!


Måndag

Hey readers! Hoppas ni mår bra. Det gör jag. Idag har jag suttit i finaste lässalen i en fin byggnad som ser ut som Hogwarts och läst massa sidor om klassisk sociologi. Inte det mest intressanta men det funkar! Sen föreläsning 16-18 och sen hem och lagat ärtsoppa ;) Har skypat med min älskling för första gången också och nu lagt mig i skönaste fåtöljen för att se på Breaking News som börjar strax. Jag gillar studentlivet men jag saknar vissa godingar som är för långt borta..! Vi hörs imorgon :) Puss och godnatt


Kommer inte på rubrik, också en grej

Väldigt ofta undrar jag om det bara är jag som har hur gör man för att vara spontan och rolig som ett av de största problemen i livet. Lägger många timmar av min tid med att fundera och noja över detta. Hur jag ska bete mig, vad som är Hanna och hur man drar ett roligt skämt eller bara fäller en rolig kommentar. Är så trött på detta och vill verkligen att det ska bli bättre snart! Jag var ju motsatsen till sånhär i mina yngre högstadiedagar typ! Vad hände efter det? Vad har hänt med mig nu? Har verkligen ingen aning om hur jag ska lösa detta och det suger.

Söndag

En vecka har nu gått sen jag flyttade till Lund. En vecka som inte riktigt har sett ut som alla de andra veckorna i mitt liv. Jag har flyttat två gånger, träffat nya kompisar, festat majoriteten av dagarna, varit på två trerättersmiddagar, cyklat runt och hittat rätt, sågat upp mitt cykellås, fått min cykel stulen, ringt jobbiga samtal, varit pinsam och glad och ledsen och jättefull, ätit pizza två gånger och hamburgare kanske fyra, varit på föreläsningar, läst i timmar, klättrat i träd, tävlat, klätt ut mig, klätt upp mig, varit jättebakis och maaassa annat! Lekt Michaela Forni när jag bloggar ;)

Nu har jag landat i soffan i min nya bostad, första lugna kvällen på länge (passar mig perfekt), Idol är på och matlådorna placerade i frysen. Imorgon blir det massa plugg :)


Lördag

Åh, idag har jag ont i magen och det snurrar lite.. Igår köpte vi vin som luktade prutt och fick dricka annat istället. Nu ska jag strax äta frukost och sen flytta och efter det final i veckans tävlingar, finsittning och en liten utgång. Imorgon ska jag ta det lugnt med brunch och plugg :)

Puss!


RSS 2.0